U bent hier

Trading met kaarspatronen

Trade met 18 kaarspatronen die NanoTrader automatisch in je grafieken kan vinden. Een aantal eenvoudig instelbare parameters laat je toe om de kaarspatronen naar je eigen mening aan te passen.


Kaarspatronen en technische analyse

Kies je kaarspatronen

Kaarsen en kaarspatronen zijn een belangrijk domein in technische analyse. Ze weerspiegelen het volume en het sentiment in de markt. Een kaars zonder lichaam, m.a.w. een kaars met dezelfde sluitingskoers als openingskoers, betekent dat de markt geen richting heeft of, als ze na een daling komt, dat de markt steun heeft gevonden.

NanoTrader kan 18 kaarspatronen in real-time voor je grafiek opsporen. Buiten deze 18 standaard patronen is het ook mogelijk in NanoTrader om zelf een totaal eigen kaarspatroon te definiëren.

Traden met bekende kaarspatronen.

Pas je kaarspatronen aan

Traders kunnen de kaarspatronen gebruiken zoals ze beschikbaar zijn in NanoTrader. Het is echter ook mogelijk de patronen aan te passen aan je eigen voorkeur. De volgende instellingen zijn bijvoorbeeld mogelijk:

  • De tijd instellen tussen dewelke NanoTrader automatisch naar kaarspatronen zoekt.
  • De relatieve grootte van de groene groepen kaarsen t.o.v. van de rode groepen kaarsen. Neem, bijvoorbeeld, kaarspatroon nummer 13. Je zou die zo kunnen instellen dat de rode kaars twee maal zo groot is als de groep groene kaarsen. M.a.w. dat de daling na de stijging heel uitgesproken is.

Test je kaarspatronen

NanoTrader is zeer sterk in het analyseren, testen en verbeteren van trading strategieën. In tegenstelling tot andere trading platformen kun je in NanoTrader gewoon één parameter veranderen en direct de impact zien op je winst of verlies. Laten we eens enkele kaarspatronen analyseren en zien welke resultaten ze geven.

Dit voorbeeld is een grafiek van de goudprijs met kaarsen van 60 minuten. NanoTrader speurt automatisch naar patroon nummer 14.

Automatisch patronen vinden in grafieken.

Dit is een backtest van kaarspatroon nummer 14 over de laatste 5 jaar. Om te testen hebben we een stop loss en een koersdoel van 3x de ATR (dit is de volatiliteit) gebruikt. Voor een trader in goud was dit kaarspatroon duidelijk winstgevend onder deze condities.

Kaarspatronen die werken.

Dit voorbeeld is een grafiek van de DAX beursindex met kaarsen van 30 minuten. NanoTrader speurt automatisch naar patroon nummer 3.

Kaarsen uitleg trading.

Dit is een backtest van kaarspatroon nummer 3 over de laatste 5 jaar. Om te testen hebben we een stop loss en een koersdoel van 3x de ATR (dit is de volatiliteit) gebruikt. Voor een DAX trader was dit kaarspatroon duidelijk winstgevend onder deze condities.

Kaarspatronen bij de DAX.

Gebruik je kaarspatroon als trading signaal

Je kunt de kaarspatronen als trading signaal gebruiken. NanoTrader kan je waarschuwen wanneer er een patroon verschijnt. NanoTrader kan ook verder gaan, en automatisch een positie openen. De keuze is aan jou. Eens de positie open is, kan NanoTrader ook automatisch de open positie beheren door je stop loss en koersdoel orders te plaatsen. Als het koersdoel bereikt wordt, wordt het stop loss order dan nog eens automatisch geannuleerd.

Interessant is dat je kunt instellen welk signaal je wilt na een bepaald kaarspatroon. Wil je een koopsignaal of een verkoopsignaal? Zo kun je ook tegendraads traden.

In dit voorbeeld zien we de grafiek van de S&P 500 beursindex met 10 minuten kaarsen. NanoTrader zoekt naar kaarspatroon nummer 15.

Met welke kaarspatronen kun je winst maken?

Dit is een backtest van kaarspatroon nummer 15 over het laatste jaar. We beslisten om eerder tegendraads te traden, door short sell signalen te vragen.

Een trading strategie testen.

CONCLUSIE

Kaarspatronen detecteren in grafieken is heel eenvoudig met NanoTrader. De patronen kunnen ook gebruikt worden als trading signalen. Zoals gewoonlijk moet je niet over één nacht ijs, maar kun je alles testen en verbeteren. Met de backtest functie is dit kinderspel. Dit alles is gratis in NanoTrader.


Lees ook...


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top