U bent hier

Grafieken op maat

Elk timeframe is mogelijk in NanoTrader. NanoTrader beperkt zich niet tot een aantal vaste tijdseenheden.  Grafieken kan men bouwen op basis van tijd maar ook op basis van andere parameters zoals volatiliteit.

De voordelen voor de trader zijn :

  • Elk timeframe is mogelijk.
  • Populaire timeframes kunnen snel worden opgeroepen
  • Men kan kiezen uit een reeks standaard timeframes of een eigen timeframe maken.
  • Gegevens die voor de trader niet relevant zijn, kunnen uit de grafiek worden gefilterd.
  • Snelle toegang tot historische data.
  • Er zijn eveneens grafieken beschikbaar die niet op tijd gebaseerd zijn.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

TIJDSGRAFIEKEN

Selecteer een tijdseenheid uit een standaard lijst via het dropdown menu of stel zelf een tijdseenheid in.

FILTER

Traders kunnen, indien ze dat wensen, slechts bepaalde delen van een grafiek opvragen. Zo kunnen ze voor-beurskoersen verbergen, enkel de uren tonen waarop de trader handelt  en/of het koersverloop tijdens het weekend verwijderen.

Opmerking: Ook op gefilterde grafieken kan men backtesten. Zo kan de trader strategieën op basis van bepaalde tijdsperiodes testen.Dergelijke strategieën kunnen indrukwekkende resultaten geven.

 

TICK GRAFIEKEN

Een tick grafiek is een grafiektype dat niet op tijd is gebaseerd. NanoTrader tekent maar een kaars telkens als een door de trader vooraf ingegeven aantal ticks genoteerd zijn. Dit geeft een grafiek die snel of traag verloopt, in functie van het aantal trades.

 

Onderstaand voorbeeld toont een grafiek op 10 ticks van de DAX-future. Telkens als er 10 trades hebben plaatsgevonden, wordt er een kaars getekend op basis van de uitgevoerde koers. Let op de onregelmatige tijdsschaal.

 

VOLATILITEITSGRAFIEKEN

Grafieken die niet gebaseerd zijn op tijd, zijn meestal gebaseerd op volatiliteit. Vooral voor technische analyse is de grootte van de koersbeweging van belang. Gebruikers van niet op tijdgebaseerde grafieken beweren dat niet de tijd, maar de volatiliteit de sleutel is tot succes. De meest gebruikte is de Span grafiek. Span verwijst naar de afstand van de beweging. De Span wordt uitgedrukt in punten, ticks of zelfs procenten.

 

 

Onderstaand voorbeeld geeft een Spangrafiek voor de DAX future weer, op basis van 10 punten. Telkens als er een beweging van minimum 10 punten plaatsvindt, wordt er een kaars getekend. Wanneer bijvoorbeeld de koers in een smalle zijwaartse range beweegt, wordt er geen kaars getekend. Let hier ook op de onregelmatige tijdschaal. 

 

 

 

Een voorbeeld van een tradingstrategie gebaseerd op volatiliteit is het WL Day Trading System.

 

FUTURE TRADING

De Futures data in NanoTrader full zijn real-time tick-by-tick data (CQG of Patsystems), in tegenstelling tot bijvoorbeeld de 1/2 seconde snapshot-koersen van de broker Interactieve Brokers. Meer dan 10 orderboeken kunnen simultaan opgevraagd worden, elk met meer dan 20 lijnen. De Time & Sales-data tonen de uitgevoerde orders en kan men als een histogram in de grafiek opvragen. Bovendien ziet men alle veranderingen in de bied- en laatkoersen van het orderboek.

Er zijn uitgebreide historische data beschikbaar en de afgelopen futurecontracten worden na elkaar op de grafiek weergegeven. Dit is de enige oplossing voor nauwkeurige technische analyse op futures.   

 

 

Onderstaand voorbeeld toont het orderboek en de Time & Sales data voor de Mini Dow future.

 

De informatie die via de bovenstaande tool wordt verkregen, is zeer waardevol. Het gratis E-boek 'TRADER PROFIEL - DE SCALPER',  toont hoe de scalpers deze future marktdata aanwenden.

 

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top