U bent hier

Grafieken op maat

Grafieken kunnen in elke tijdseenheid geopend worden. In tegenstelling tot bijna alle andere platformen beperkt NanoTrader de gebruiker niet tot een vast keuzemenu met een aantal populaire tijdseenheden. Grafieken kunnen ook getekend worden op basis van andere parameters dan tijd, bijvoorbeeld volatiliteit of minimum prijsbewegingen.

  • Elke tijdseenheid is mogelijk.
  • Gegevens die voor de trader niet relevant zijn, kunnen uit de grafiek gefilterd worden.
  • Snelle toegang tot veel historische data.
  • Grafieken die niet gebaseerd zijn op tijd zijn ook bechikbaar.

 


Technische analyse grafieken

Grafieken op basis van tijd

Er zijn twee mogelijkheden:

Kies een populaire tijdseenheid uit het dropdown menu.

Timeframes gebruikt door swing traders en daytraders

Kies volledig je eigen tijdseenheid.

Alle mogelijke timeframes in NanoTrader

Filter wat je ziet in de grafieken

Traders kunnen ook aangeven dat ze slechts bepaalde delen van een grafiek willen zien. Bijvoorbeeld geen voorbeurskoersen, geen nabeurskoersen, alleen koersen gedurende bepaalde uren enz.

Met NanoTrader kan u de horizon van de grafiek instellen.

TIP: Het is uniek in NanoTrader dat backtests ook gedaan kunnen worden op gefilterde grafieken. B.v. strategieën die enkel handelen op de grote bewegingen wanneer de beurs opent, moeten enkel getest worden op het eerst uur of zo.

Grafieken op basis van ticks

Een tick grafiek is een grafiek die niet op tijd gebaseerd is. Het platform tekent alleen een kaars als een door de trader vooraf ingegeven aantal ticks gehandeld werden. Dit geeft een grafiek die snel of traag verloopt, in functie van het aantal trades.

Dit voorbeeld toont een grafiek op 10 ticks van de DAX Future. Telkens als er 10 trades hebben plaatsgevonden, wordt er een kaars getekend op basis van de uitgevoerde koers. Let op de onregelmatige tijdsschaal.

NanoTrader biedt tick grafieken aan.

Grafieken op basis van volatiliteit

Grafieken die niet gebaseerd zijn op tijd, zijn vaak gebaseerd op de volatiliteit. Vooral voor technische analyse is de grootte van de koersbeweging van belang. Sommige traders zweren dat niet tijd, maar wel volatiliteit de sleutel is tot trading succes. De meest gebruikte is de span grafiek. Span verwijst naar de afstand van de beweging. De span wordt uitgedrukt in punten, ticks of zelfs procenten.

Dit voorbeeld is een span grafiek voor de DAX Future weer van 10 punten. Telkens als er een beweging van minimum 10 punten plaatsvindt, wordt er een kaars getekend. Wanneer de koers zijwaarts gaat in een range kleiner dan 10 punten, worden er geen kaarsen getekend. Hier zie je ook weer de onregelmatige tijdschaal.

NanoTrader biedt span grafieken aan.

Futures traders opgepast!

De futures beurzen zijn technologisch zeer sterk en verschaffen zeer veel real-time koersen en andere informatie. NanoTrader levert de trader real-time tick-per-tick data (CQG). Andere brokers zoals, Interactive Brokers of Lynx Brokers, beperken zich tot 1/2 seconde snapshot-koersen. Deze minderwaardige koersen maken juiste technische analyse onmogelijk, laten gaten in de grafieken, enz.

Zeer sterke aanrader: Lees deze analyse die tick-per-tick en 1/2 seconde koersen vergelijkt

Dit is het orderboek en de Time & Sales data voor de Mini Dow future.

NanoTrader order boek (speedtrader)voor de miini DOW future. Tick-by-tick koersen worden getoond.

NanoTrader toont de time en sales informatie voor de mini Dow future.

De informatie die via deze tools verkregen wordt, is zeer waardevol voor traders. Het gratis e-boek 'TRADER PROFIEL - DE SCALPER',  toont hoe scalpers deze marktdata gebruiken.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top