U bent hier

De heatmap van de markten

De heatmap van de markt laat traders toe om 3 procentuele banden te bepalen en zo de grootte van de koersbewegingen in te schatten. Een voorbeeld:

  • Band 1:  < 0,20%
  • Band 2: 0,20% to 0,60%
  • Band 3: > 0,60%

Voordelen van deze heatmap zijn:

  • Werkt voor alle markten.
  • Geeft een ononderbroken indruk van de markt en de sterkte van de bewegingen.
  • De trader kan de percentages voor elke band zelf instellen.
  • Wordt onopvallend onderaan de grafiek weergegeven.
  • De trader kan de grafiek elke dag anders instellen en de marktbewegingen vergelijken.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

MARKTBEWEGINGEN

De heatmap, die onderaan de grafiek kan worden toegevoegd, kleurt de eerste band wit, de tweede band groen (rood) en de derde band donkergroen (donkerrood). De kleuren geven de trader snel een overzicht van de heftigheid van de marktbewegingen. 
 

Dit voorbeeld toont de DAX future gedurende 5 dagen. De banden van de heatmap staan ingesteld zoals in het bovenstaande voorbeeld. Slechts 3 keer bewoog de DAX meer dan 0,60%.

De DAX future (FDAX en Mini-DAX) traden met behulp van de market heatmap in NanoTrader.

 

EEN KLASSIEKE FOUT VOORKOMEN

De heatmap is ook een mooie oplossing voor een "fout", die beginnende traders gemakkelijk maken. Traders hebben de neiging om de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van hun computerscherm. In de praktijk betekent dit dat, wanneer de amplitude van de marktbeweging klein is, ze de grafiek vergroten door de schaal van de y-as te vergroten. Omgekeerd, wanneer de amplitude van de marktbeweging groot is, verkleinen ze de schaal van de y-as zodat de grafiek in het scherm past. Wanneer grafieken allemaal even groot zijn maar een andere schaal op de y-as hebben, is het zeer moeilijk voor traders om de grootte van de marktbeweging correct in te schatten. De heatmap geeft de grootte van de marktbeweging aan, onafhankelijk van de schaal van de y-as. De trader kan de grafiek zo groot maken als hij wil; hij zal altijd een juist overzicht van de grootte van de marktbeweging hebben.

 

Dit voorbeeld toont een 10 minuten-grafiek van de DOW future gedurende één dag (opmerking: de dag is nog niet ten einde). Door de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van het scherm, heeft de trader de indruk dat de eerste kaarsen groot zijn. De heatmap daarentegen toont aan dat de DOW future slechts tweemaal tot in de tweede band steeg, m.a.w. een matige stijging tussen 0,20% en 0,60%.

 

De DOW future traden met behulp van de market heatmap in NanoTrader.

 

Dit voorbeeld toont eveneens een 10 minuten-grafiek van de DOW future gedurende één dag. Door de hoogte van de grafiek aan te passen aan de grootte van het scherm heeft men de indruk dat de amplitude van de marktbeweging ongeveer gelijk is aan die van het voorgaande voorbeeld. De heatmap maakt echter meteen duidelijk dat de beweging vanaf de opening groter is (geen witte band, direct naar rood). De heatmap toont eveneens aan dat gedurende deze dag de DOW future driemaal met meer dan 0,60% daalde (donkerrood).

De heatmap in NanoTrader informeert de trader over de omvang en snelheid van marktbewegingen.

 

Hieronder staan de twee dagen achter elkaar op een grafiek met dezelfde y-as, wat het  verschil in amplitude duidelijk visualiseert.

Deze trader wendt de heatmap aan om de bewegingen van de  DOW future te volgen.

ALARMEN

De trader kan zelf de percentages van de heatmap banden instellen. Het is eveneens mogelijk via de banden alarmen te ontvangen (e-mail, pop-up, geluid).


Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top