U bent hier

Leren traden

Het NanoTrader platform bevat talrijke tools om te leren traden. 'Opname' en 'Playback' zijn twee verschillende maar gerelateerde functies. Opname laat de trader toe om zijn eigen trading dag op te nemen. Playback laat de trader toe om die opname, als grafiek, tick per tick data af te spelen. Deze twee gratis NanoTrader functies bieden veel voordelen, niet in het minst dat je ook gedurende het weekend, wanneer de beurzen gesloten zijn, kunt leren en ideeën testen.

Dit zijn de voordelen van 'opname'.

  • Bekijk je trading dag opnieuw en leer uit je trades.
  • Probeer alternatieve oplossingen uit en kijk welke resultaten ze geven.
  • Hou interessante trades bij, niet als screenshot maar als opname. 

Dit zijn de voordelen van 'playback'

  • Verruim je kennis en ervaring door op elke markt in het verleden te traden.
  • Versnel je leerproces door verschillende dagen versneld te traden.
  • Selecteer specifieke marktsituaties (zijdelingse trend, koersuitbraak enz.) en test je strategie.


Twee tools om te leren traden

Opname van je trading

Dankzij de opname kan je je eigen trading dag opnieuw bekijken. Hieruit kun je opmaken wat je juist of fout deed en waar het nog beter kan. Je kunt alternatieve beslissingen nemen in dezelfde situatie en zien of het resultaat beter was. Je kunt je trading strategie bijstellen en nagaan in hoeverre deze wijzigingen in dezelfde context een beter resultaat zouden geven. Tenslotte, kun je de opnames van interessante tradingsituaties als een referentie bibliotheek bijhouden.

Bij futures trading wordt zelfs het orderboek en de time & sales mee opgenomen! 

De opname kan op een normaal tempo, maar ook versneld of vertraagd afgespeeld worden.

Playback van een beursdag

De trader kan elke handelsdag die hem interessant lijkt, opnieuw grafisch bekijken. Traden op deze opnames is een zeer goede oefening. Het is ook uitstekend om trading strategieën te testen.

Dit voorbeeld toont een playback.  

Learn how to trade by using the NanoTrader's Playback function.

Tradingcoaches gebruiken de Playback vaak tijdens hun seminaries. In plaats van screenshots (stilstaande beelden) kunnen ze tonen hoe de markt zich gedraagt, de opname stoppen en hun leerlingen vragen 'wat zouden jullie nu doen' ?

De opname kan op een normaal tempo maar ook versneld of vertraagd afgespeeld worden.

Traden wanneer de beurs gesloten is

De opnames en playbacks kunnen op elk voor de trader geschikt moment afgespeeld worden, dus ook in het weekend. Dit maakt het tot een uitstekende tool om te oefenen, ook al zijn de markten gesloten.

Je selecteert een interessant tradingmoment op de grafiek, speelt dit met één klik opnieuw af, trade .... en in één uur heb je evenveel geleerd als iemand die dagenlang de koersen live heeft gevolgd.

Tip: in het NanoTrader platform heeft elke klant een permanente real-time demorekening. Met deze demo rekening kan er naar hartelust geoefend worden.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top