U bent hier

Safety Net

Veel traders handelen automatisch. Het voordeel van automatisch handelen is dat de emoties geen rol spelen. Bij manueel handelen hebben traders de neiging hun emoties te laten meespelen. Wanneer je automatisch handelt, is het interssant om te werken met een 'vangnet'. Het NanoTrader handelsplatform heeft een Safety Net functie. zal automatische strategieën onderbreken en posities sluiten van zodra aan een aantal, door de trader ingestelde, criteria is voldaan.

De Safety Net functie heeft veel voordelen:

  • De strategieën worden permanent gevolgd.
  • De strategieën wordt stilgelegd wanneer de criteria van de trader bereikt worden.
  • De open posities kunnen gesloten worden.
  • De trader ontvangt gedetailleerde informatie van het Safety Net.
  • De grafiek toont wanneer het Safety Net geactiveerd wordt.
  • Je moet niets programmeren.

Traden met verstand

Welke Safety Net criteria zijn er?

De trader heeft de keuze uit 3 criteria. Hij kan één, twee of drie voorwaarden instellen.

  1. Maximaal verlies. Dit is het absolute, maximale toegelaten verlies (Max Loss).
  2. Maximale DrawDown. De maximale toegelaten drawdown van de winst-verlies curve. Dit werkt als een TrailingStop, toegepast op de winst-verlies grafiek. De drawdown wordt berekend bij elke tick (dus niet alleen op het einde van de trades).
  3. Het koersdoel. Wanneer de strategie een welbepaald koersdoel bereikt, wordt de strategie gedesactiveerd en is de winst veilig.

Een safety net op basis van winst, verlies of drawndown  voor automatische trading strategieën.

De bedragen staan voor cash in de munt waarin winst/verlies van het verhandelde instrument wordt weergegeven. Bijvoorbeeld EUR voor futures in EUR of USD voor futures in USD. 

Wanneer Safety Net is geraakt, toont NanoTrader een gedetailleerd bericht. Bovendien zal de achtergrond van de grafiek de kleur krijgen die aantoont dat er geen open posities meer zijn. 

Hoe werkt het Safety Net?

Wanneer AutoOrder geactiveerd is voor een strategie, monitort NanoTrader de gerealiseerde winst/verlies.  Van zodra winst/verlies één van de vooraf bepaalde waarden overschrijdt, wordt het Safety Net geactiveerd. De huidige positie wordt gesloten en alle nieuwe signalen die de studie genereert, worden verworpen.

Safety Net is enkel actief als het in de DesignerBar is aangevinkt. Wanneer ze pas wordt aangevinkt nadat de studie in AutoOrder werd geplaatst, zal ze toch nog de winst/verlies optekenen vanaf de start van AutoOrder.  

Wanneer Safety Net de studie heeft stopzet, volstaat het om AutoOrder opnieuw te activeren om de studie weer automatisch te laten lopen. De Safety Net- parameters worden dan opnieuw ingesteld.

Safety Net is in de eerste plaats een passieve beveiliging. Safety Net kan vanzelfspreken ook actief aangewend worden als onderdeel van een strategie of voor risicobeheer.   


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top