U bent hier

Pairs trading, aandelenmandjes etc.

De koers van een aandelenmandje, de goudprijs in euro, de verhouding tussen de Dow en de DAX ... dit kan allemaal getoond worden als een compound symbol (samengesteld symbool). De compound symbol-editor in NanoTrader is een unieke analytische tool, die de trader toelaat om verhoudingen en correlaties van twee of meer financiële instrumenten te visualiseren.

Dit zijn de voordelen van de compound symbol-tool:

  • U kunt uw eigen samengesteld symbool bepalen (b.v. de goudkoers in EUR i.p.v. USD)
  • Voor elk samengesteld symbool is een grafiek in real-time beschikbaar
  • Er is geen programmering vereist

 

De DOW tegenover de DAX

De meest populaire toepassing van compound symbols is pairs trading. Pairs trading is een tradingstrategie die winst probeert te behalen door middel van lage-risico trades. Long-short trading is een andere benaming voor pairs trading, omdat elke trade uit een verwante long en short positie bestaat. De trader kiest geen richting maar een correlatie, wat minder risicovol is. De twee posities kunnen aandelen zijn, maar evengoed een aandeel gecombineerd met een beursindex of een sector index.

De grafiek bovenaan toont het samengestelde symbool (DOW minus DAX). De trader voegde er onderaan een RSI indicator aan toe. De indicator geeft de volgende informatie: indien de waarde van de RSI laag is, betekent dit dat de DOW en de DAX naar elkaar toe evolueren. Omgekeerd, als de RSI hoog is, groeien de DOW en de DAX uit elkaar. In dit scenario verwacht de trader dat beide indexen op een bepaald ogenblik toch weer naar elkaar toe groeien. Met andere woorden, hij zou de DOW short verkopen en de DAX kopen. Dit is een typische pairs-trading strategie.

De goudprijs in EUR

Bent u een trader met een rekening in EUR en u handelt in goud, dat in USD noteert, dan hangt uw reële winst of verlies af van de evolutie van de goudprijs en de evolutie van de EUR/USD. De trader maakt hier een samengesteld symbool aan (Gold gedeeld door EUR/USD), dat de goudprijs in EUR toont. Zo ziet hij in real-time het resultaat van zijn goudpositie.

The gold price in Euro

Een aandelenmandje

De compound symbol-editor in NanoTrader laat toe om een symbool te maken op basis van een paar aandelen. Op die manier kan de trader het gecombineerde resultaat bekijken, technische analyses op het mandje uitvoeren en verkoop- en koopsignalen voor het aandelenmandje in zijn geheel bekomen.

Een samengesteld symbool maken is eenvoudig

De compound symbol-editor is intuïtief. Traders kunnen via drag & drop de instrumenten uit een lijst kiezen, geven de formule van de verhouding in (er is een handige tester die fouten aanduidt) en bewaren het symbool. Dit alles zonder programmeren.

Creating a compound symbol in NanoTrader

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top