U bent hier

Traden op basis van de VIX index

De angst-index toont de weg! De VIX Reversal strategie werd ontworpen door trader-auteur Dr. Thomas K. Carr. De strategie maakt gebruik van de VIX index, ook de angst-index genoemd, van de Chicago Board of Trade (CBOT).  De VIX is een volatiliteitsindicator. Wanneer de VIX stijgt, is dat een signaal dat de markten onrustig worden en gaan dalen. 

Dr. Thomas K. Carr gebruikt deze strategie voor day-trading op grote, meer volatiele aandelen, die op de Nasdaq, Dow Jones en S&P100 indexen noteren. Aandelen zoals Apple, Google, Cisco wegen goed door in deze belangrijke index en neigen doorgaans mee te bewegen met de markt.  In sommige gevallen liggen ze zelfs aan de oorsprong van een marktbeweging.  

Daytrading in McDonald’s

De VIX Reversal strategy is een van de vele gratis tradingstrategieën die kant-en-klaar in het NanoTrader Full-tradingplatform zitten. De strategie kan men manueel traden of (semi-) automatisch. Programmeren is hier niet voor vereist.

Dit voorbeeld toont een handelsdag op het aandeel McDonald's. In totaal zijn er 5 signalen: 2 koop signalen en 3 verkoop signalen. De strategie gaat zowel long als short, waarbij een short positie gesloten wordt bij het openen van een long positie en omgekeerd. De laatste short positie wordt automatisch door het platform, net voor het sluiten van de markten, gesloten. De tweede grafiek toont de VIX. De derde grafiek toont Carr's signaal, gebaseerd op de VIX. De vierde grafiek toont de winstcurve van de trader. De eerste drie trades zijn verlieslatend, maar dit verlies wordt goedgemaakt bij het 4de en 5de tradingsignaal. Op het einde van de dag is het resultaat positief.

 

 

VIX-based trading strategy for stocks and other instruments.

Enkele resultaten

Het percentage winstgevende trades voor de VIX Reversal strategie hangt af van aandeel tot aandeel, maar ligt doorgaans tussen 40% en 50%. Bijgevolg zijn er gemiddeld meer verlieslatende trades dan winnende trades. 

Dit voorbeeld toont de resultaten van Microsoft over een periode van 1 maand.

Trading microsoft

Dit voorbeeld toont het resultaat voor Apple over een periode van 1 maand.

Dit voorbeeld toont het resultaat van Google over een periode van 1 maand.

Dit voorbeeld toont her resultaat voor Cisco over een periode van 1 maand.

Dit voorbeeld toont het resultaat voor McDonalds over een periode van 1 maand.

 

Dit voorbeeld toont het resultaat voor Amazon over een periode van 1 maand. 

DE OPINIE VAN EEN TRADER

Een ervaren trader die de VIX Reversal strategie heeft geanalyseerd, schrijft het volgende : 

De VIX Reversal trading strategy van Thoms K. Carr is overtuigend. Deze tradingstrategie is geschikt voor traders die Amerikaanse aandelen willen verhandelen. Om uw verliezen te beperken is het raadzaam om twee of drie aandelen parallel te verhandelen. Een bijkomend voordeel is dat de trader zo zijn gevoel voor de Nasdaq-index verder ontwikkelt. 

Het is onmiskenbaar dat de VIX Reversal een betrouwbare indicator is om succesvol Amerikaanse aandelen te verhandelen. Beginnende traders mogen zich niet laten ontmoedigen door het lage percentage winstgevende trades <50%. Wat telt, is de verhouding tussen het aantal winstgevende en verlieslatende trades. Bij 3 tot 5 orders per dag is het ook belangrijk de commissiekosten in het oog te houden, die een impact kunnen hebben op de opbrengst van de strategie.

DE STRATEGIE AANPASSEN

Gebruikers van het NanoTrader platform kunnen de strategie, zoals Dr. Thomas Carr ze heeft ontwikkeld, gebruiken of aanpassen. Het is mogelijk om hieraan nog diverse stop orders, automatische koersdoelen, timefilters enz ... toe te voegen en dit zonder bijkomende programmering.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

 

Het trading platform NanoTrader uitproberen

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

NanoTrader is populair omdat het alles aanbiedt wat een trader nodig heeft en toch gebruiksvriendelijk is.

  • Perfect risk management – een uniek aanbod meer dan 15 stop orders.
  • Geen programmering – installeer uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Vermijd fouten – train en oefen met uw permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Platform demo

Test in real-time het trading platform NanoTrader Free  of het platform NanoTrader Full .

Trading bibliotheek

Download gratis e-books en rapporten in de trading bibliotheek (Deutsch, Français, Nederlands, English).

Trading videos

Grafieken, strategieën, automatisch handelen, backtesting, playback... bekijk deze videos en wordt een trading platform expert.

Trading webinars

Neem deel aan onze gratis trading webinars en seminars (Deutsch, Nederlands, Français).

Broker

WH SelfInvest is de broker , die NanoTrader aanbiedt. Maak een afspraak, vraag een call back aan of chat met een medewerker.

Traders

WH SelfInvest bedient particulaire traders met kantoren in Duitsland, Frankrijk, Zwitzerland, België, Luxemburg en Nederland.

Copyright 2019. WH Selfinvest, 25, rue Thomas Edison, 1445 Strassen, Luxemburg

Back to Top