U bent hier

Traden op basis van de VIX index

De VIX index, ook angst-index genoemd, is een zeer goede beursbarometer. Deze pagina bespreekt een trading strategie die werkt op basis van de VIX. De VIX Reversal strategie is een daytrading strategie. Ze werd ontworpen door de bekende trader Dr. Thomas K.

Dr. Thomas K. Carr gebruikt deze strategie voor daytrading op grote, volatiele Amerikaanse aandelen. Aandelen zoals Apple, Alphabet (Google) of Cisco wegen sterk door in hun beursindex. Ze neigen doorgaans mee te bewegen met de markt.  In sommige gevallen liggen ze zelfs aan de oorsprong van een marktbeweging.

 


Daytrading met de VIX

Het aandeel McDonald’s

De VIX Reversal strategie is één van de meer dan 100 trading strategieën die kant-en-klaar in het NanoTrader platform zitten. De strategie kun je manueel of (semi-)automatisch inzetten. Programmeren is nooit nodig.

Dit voorbeeld toont een beursdag van het aandeel McDonald's. Er zijn 5 signalen: 2 koop signalen en 3 short sell signalen. De strategie handelt zowel long als short. Als een short positie gesloten wordt, wordt een long positie geopend en omgekeerd. De laatste positie wordt automatisch door het platform, net voor het sluiten van de markt, gesloten. De tweede grafiek toont de VIX. De derde grafiek toont Carr's signaal, gebaseerd op de VIX. De eerste drie trades zijn verlieslatend, maar dit verlies wordt ruimschoots goedgemaakt door de 4de en de 5de trade.

VIX-based trading strategy for stocks and other instruments.

Een daytrading strategie met goede resultaten?

Het percentage trades met winst verschilt van aandeel tot aandeel. Doorgaans ligt dit percentage tussen de 40% en de 50%. Dit betekent dat er gemiddeld meer verlieslatende trades dan winnende trades gebeuren. Dit is niet voor elke trader psychologisch geschikt.

Dit zijn de resultaten voor het aandeel Microsoft over een periode van 1 maand.

Trading microsoft

Dit zijn de resultaten voor het aandeel Apple over een periode van 1 maand.

Dit zijn de resultaten voor het aandeel Alphabet (Google) over een periode van 1 maand.

Dit zijn de resultaten voor het aandeel Cisco over een periode van 1 maand.

Dit zijn de resultaten voor het aandeel McDonalds over een periode van 1 maand.

Dit zijn de resultaten voor het aandeel Amazon over een periode van 1 maand. 

De VIX Reversal strategie op de testbank

Een ervaren trader die de VIX Reversal strategie heeft getest, schrijft... 

De VIX Reversal trading strategy van Thomas K. Carr is overtuigend. Deze tradingstrategie is geschikt voor traders die Amerikaanse aandelen willen verhandelen. Om uw verliezen te beperken is het raadzaam om twee of drie aandelen parallel te verhandelen.

Het is onmiskenbaar dat de VIX Reversal een betrouwbare indicator is om succesvol Amerikaanse aandelen te verhandelen. Beginnende traders mogen zich niet laten ontmoedigen door het lage percentage winstgevende trades <50%. Wat telt, is de verhouding tussen het aantal winstgevende en verlieslatende trades. Bij 3 tot 5 orders per dag is het ook belangrijk de commissiekosten in het oog te houden, die een impact kunnen hebben op de opbrengst van de strategie.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top