U bent hier

Traden op een koersuitbraak.

Een koers die zijwaarts beweegt, breekt op een bepaald moment uit. De trader weet niet of de uitbraak opwaarts of neerwaarts zal zijn. Beide zijn mogelijk. NanoTrader biedt de mogelijkheid om een order in beide richtingen in te leggen. Van zodra 1 order in een bepaalde richting is uitgevoerd, wordt het andere order automatisch geannuleerd.

De voordelen van one-cancels-other (OCO) instap orders zijn ...

  • De trader kan iedere break-out traden, wat de richting ook is.
  • Het eenvoudig verslepen van orders in de grafiek laat toe om de orders precies op een bepaald steun- en weerstandsniveau te plaatsen.
  • De grafiek herinnert de trader er visueel aan welke orders aan elkaar gelinkt zijn.
  • Indien één order is uitgevoerd, annuleert het platform het overblijvende order.
  • Geen programmeerkennis vereist.

 

EEN BREAKOUT TRADEN

Traders die een break-out in beide richtingen willen traden, plaatsen doorgaans minder grote koersdoelen op de break-out die tegen de trend in gaat. Het voorbeeld hieronder toont de ADX index in een trading range. De mogelijke opwaartse break-out met zijn stop en koersdoel zijn groen gekleurd. De mogelijke neerwaartse break-out met zijn stop en koersdoel zijn rood gekleurd.

 

 

WEES KLAAR VOOR DE BREAK-OUT ... STAP IN MET OCO ORDERS

Eens de trader zijn 6 niveau's heeft bepaald, moet hij enkel ... wachten. In plaats van te wachten en plots heel snel de juiste orders te moeten plaatsen, kan de trader een uniek kenmerk van NanoTrader toepassen: de OCO instaporders.

OCO staat order cancels other. Van zodra een order is uitgevoerd, wordt het andere order geannuleerd. Uniek in NanoTrader is dat OCO kan worden gebruikt om zowel een positie te openen als ze te beschermen. OCO kan in het orderticket worden geselecteerd.

In het kort, de trader plaatst een stop koop order op de bovenkant van de trading range (voor de opwaartse koersuitbraak) en een stop verkoop order aan de onderkant van deze range. Wanneer één van deze orders is uitgevoerd, wordt het andere order automatisch geannuleerd. Traders kunnen eveneens in NanoTrader instellen dat een stop en koersdoel automatisch wordt geplaatst van zodra een positie geopend werd. Dit kan men doen door in het orderticket "Voeg voorwaardelijke orders toe" te selecteren.

Dit voorbeeld toont 2 ingestelde instaporders: één aan de bovenkant en één aan de onderkant van de range. De voorwaardelijke orders, die aan de instaporders verbonden zijn, zijn eveneens zichtbaar. De trader is nu 100% klaar voor de break-out, wat de richting ook wordt.

 

 

Een opwaartste koersuitbraak doet zich voor. De NanoTrader (1) annuleert automatisch het short instap order en (2) plaatst een voorwaardelijk stop en limiet order.  

 

De markt stijgt niet. Bij de volgende kaars wordt de positie met verlies gesloten.

Twee uur later doet een andere koersuitbraak zich voor. Deze raakt het koersdoel.

 

* Dit is het orderticket. Het toont waar de unieke 'OCO Entry' kan worden aangevinkt en waar de voorwaardelijke orders geselecteerd kunnen worden. 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top