U bent hier

Traden op een koersuitbraak

Een markt die zijwaarts beweegt, breekt vroeg of laat uit. Of de uitbraak opwaarts of neerwaarts gaat, is moeilijk te voorspellen. Maar moet je de richting wel voorspellen? Niet met de functionaliteiten die NanoTrader biedt. Met dit platform stapt de trader altijd in de juiste richting in.

Dit zijn de voordelen van OCO (order cancels other) INSTAPorders:

  • De trader kan iedere break-out traden.
  • Het verslepen van orders in de grafiek laat toe ze op preciese steun- en weerstandsniveau te plaatsen.
  • De kleurcode geeft aan welke voorwaardelijke orders verwant zijn.
  • Indien één order is uitgevoerd, wordt het ander automatisch geannuleerd.
  • Je moet niets programmeren, gewoon klikken.

Break-out trading

Is het break-out of breakout? Wij gaan voor break-out of koersuitbraak. Dit voorbeeld toont een zijwaartse markt. De break-out kan in beide richtingen gaan. De koersdoelen, gebaseerd op voorafgaande steun en weerstand, staan ongeveer even ver. Voor de respectievelijke stop loss orders reikt de grafiek ook duidelijke niveaus aan. Als de markt, bijvoorbeeld naar boven breekt wil de trader:

  1. Een positie kopen.
  2. Een verkoop order op het koersdoel plaatsen (de bovenste, groene stippellijn).
  3. Een verkoop stop order op de onderste, groene stippellijn plaatsen.

Met NanoTrader is dit kinderspel én het kan tegelijk in de twee richtingen. De uitbraak zou immers ook naar beneden kunnen gebeuren.

TIP: Traders die een break-out in beide richtingen willen traden, plaatsen doorgaans minder grote koersdoelen op de break-out die tegen de lange termijn trend ingaat.

Met OCO orders sta je klaar voor elke break-out

Eerst bepaal je de zes niveaus (hoog en laag van het zijwaarts kanaal, koersdoel en stop voor de stijgende uitbraak, koersdoel en stop voor de dalende uitbraak). Daarna plaats je een OCO instaporder voor de twee mogelijke uitbraken en dan... gewoon relax en rustig wachten.

OCO staat zoals gezegd voor Order Cancels Other. Als de markt, bijvoorbeeld, stijgt en uitbreekt, wordt het instaporder voor de dalende uitbraak automatisch geannuleerd. De OCO functie wordt in het orderticket geselecteerd.

Je plaatst een stop koop order op de bovenkant van het zijwaarts kanaal en een stop verkoop order aan de onderkant van het zijwaarts kanaal. Wanneer je deze orders ingeeft, geef je meteen ook de instructie dat het koersdoel order en het stop order automatisch geplaatst moeten worden als de positie open is. In het orderticket selecteer je "Voeg voorwaardelijke orders toe".

Dit voorbeeld toont twee instaporders die klaar staan. Het één aan de bovenkant van het kanaal, het andere aan de onderkant van het kanaal. De koersdoel orders en stop orders die na het openen van de positie automatisch geactiveerd worden, zijn ook zichtbaar. Oranje voor de long positie, groen voor de short positie, zou zie je welke orders verwant zijn. De trader is nu 100% klaar voor een break-out, wat de richting ook is.

Het blijkt een stijgende break-out te zijn. De NanoTrader (1) annuleert automatisch het instaporder onderaan het kanaal en (2) plaatst het koersdoel order en het stop order.


"Dank u voor de gedetailleerde uitleg. U heeft echt de BESTE service." - Stanislas

"Hartelijk dank voor de supersnelle reactie. Beste service. Absoluut TOP!!!" - Marcel

"Nogmaals bedankt voor de goede service. Ik ben al jaren zeer tevreden." - Majid


Een valse start... de markt stijgt niet verder maar daalt. Dit is typisch voor break-out trading. De trader moet zich aan een aantal valse starten verwachten, voor een grote, winstgevende trade. Het is daarom zeer belangrijk dat het koersdoel ver genoeg staat zodat de verliesjes goedgemaakt worden en daarbovenop een mooie winst gemaakt wordt.

Twee uur later is er opnieuw een break-out. Deze keer is het een dalende break-out en deze keer wordt het koersdoel netjes bereikt. Meer moet dat niet zijn.

De orders juist plaatsen

Dit is het orderticket. Het toont waar de unieke 'OCO Entry' kan worden aangevinkt en waar de voorwaardelijke orders voor het koersdoel en de stop geselecteerd worden.

Belangrijke TIP: elke NanoTrader gebruiker heeft een permanente demo rekening in het trading platform. Als je dus niet zeker bent dat je het van de eerste keer juist doet, oefen dan even.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top