U bent hier

Profit-Lock stop order

Traders kennen dit scenario maar al te goed: een positie is open en de marktprijs gaat stapsgewijs in de goede richting. Goed. Plots stijgt de prijs scherp. De winst stijgt mee. Nog beter. De trader zit nu echter met een dilemma. Na de abrupte, scherpe prijsstijging, is het winst nemen geblazen? Of nog even wachten en de stop optrekken naar een hoger  niveau? Maar naar welk niveau? Té hoog en de positie is onmiddellijk uitgestopt, té laag en een groot deel van de winst gaat misschien weer verloren. De Profit-lock stop is de perfecte oplossing voor dit dilemma.

  • Het leeuwedeel van de winst is veilig.
  • De positie wordt niet gesloten. De trader profiteert verder van prijsstijgingen.
  • De Profit-lock stop wordt op een wetenschappelijk niveau geplaatst.
  • De stop wordt geplaatst en aangepast door NanoTrader.
  • De stop houdt rekening met de grootte van prijsbeweging en de volatiliteit.

 


Waar je stop loss order het beste plaatsen

De Profit-lock stop in detail

De Profit-lock stop is de perfecte oplossing voor het hoger beschreven dilemma. Na een scherpe prijsbeweging wordt de positie niet gesloten. De stop wordt verplaatst naar een niveau dat wetenschappelijk berekend wordt op basis van de grootte van de scherpe prijsstijging.

De Profit-lock stop wordt alleen geactiveerd door het platform na een scherpe prijsbeweging. Het is daarom aangeraden dat de Profit-lock stop gecombineerd wordt met minstens één andere stop. Zo is de positie ook beschermd voor dat de Profit-lock stop geactiveerd wordt. De activering wordt teweeggebracht door een koerspatroon bestaande uit vier kaarsen. Bij de sluiting van elke kaars controleert NanoTrader of de stop geactiveerd moet worden. Indien ‘ja’ wordt de stop geplaatst op het laagste punt van de kaars in geval van een long positie en op het hoogste punt van de kaars in geval van een short sell positie.

Dit voorbeeld toont een long positie geopend in punt 1. De positie wordt eerst beschermd door een eenvoudige, vaste stop loss. Een scherpe prijsbeweging doet zich voor. De Profit-lock stop wordt geactiveerd na punt 2. In dit geval staat de stop direct hoog. De Profit-lock stop beslist dat dit het beste niveau is op basis van de curve van de prijsstijging en de volatiliteit. Ja, de positie wordt toevallig snel gesloten, maar wel op het goede moment. Inderdaad, de positie wordt gesloten vóór dat de markt daalt. De Profit-lock stop stelde de winst perfect veilig.

Dit voorbeeld toont een long positie. De positie wordt eerst beschermd door een eenvoudige, vaste stop loss. Een scherpe prijsbeweging doet zich voor. De Profit-lock stop wordt geactiveerd na punt 2. Hier beslist de Profit-lock stop om zich verder van de marktprijs te zetten. De bijkomende prijsstijgingen trekken de stop stapsgewijs naar een hoger niveau. Hierdoor wordt meer en meer winst voor de trader veilig gesteld. De stop wordt geraakt en de positie wordt gesloten in punt 3. Perfect, juist voordat de markt daalt. Maar zeer weinig traders zouden manueel of met een andere stop zo een perfecte exit kunnen realiseren.

Dit voorbeeld toont een short sell positie. De positie wordt eerst beschermd door een eenvoudige, vaste stop loss. Een eerste scherpe prijsbeweging activeert de Profit-lock stop na punt 2. Bijkomende scherpe prijsbewegingen trekken de stop niveau verder naar beneden. De positie raakt de stop en wordt afgesloten met een mooie winst in punt 3. Merk op dat de markt draait, maar de Profit-lock stop stelde de winst op tijd veilig.

TIP: het NanoTrader handelsplatform heeft een benijdenswaardige reputatie voor de enorme keuze aan (intelligente) stop orders.

De trader kan veel stop orders combineren op één positie. NanoTrader beheert de volledige combinatie van stop orders automatisch en kiest steeds de veiligste oplossing voor de trader.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top