U bent hier

Het 1-2-3-4 koerspatroon

De uitvinder van het 1-2-3-4 koerspatroon is trader Jeff Cooper. Het is één van de vele koerspatronen, die NanoTrader automatisch kan detecteren.

De voordelen van het 1-2-3-4 patroon:

  • Het patroon is ontwikkeld en wordt gebruikt door een bekende trader.
  • Het patroon identificeert koersen, die uit consolidatiezone breken.
  • Het patroon kan op alle instrumenten gebruikt worden. Cooper heeft een voorkeur voor aandelen.
  • Het patroon is gemakkelijk te begrijpen.
  • Het patroon geeft enkel koopsignalen.
  • De signalen worden vakkundig gefilterd door een combinatie van de ADX en de DMI.
  • De historische resultaten van de signalen zijn aantrekkelijk.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader trading platform met het ABCD patroon


HIT & RUN TRADER JEFF COOPER

Jeff Cooper starte als trader in 1981, eerst voor een hedge fonds en later voor eigen rekening. Hij verloor heel wat geld tijdens de beurscrash in 1987. Hij leerde zijn lessen uit de crash en ontwikkelde enkel strategieën, die grotendeels onafhankelijk zijn van de algemene beweging van de beurs. In 1996 publiceerde Jeff Cooper zijn meest succesvolle boek: “Hit & Run Trading: The Short-Term Stock Traders Bible”. Gedurende de Internetzeepbel groeide Jeff Cooper uit tot een icoon voor vele traders.

Jeff Cooper’s filosofie is gebaseerd op “price action” of koersbeweging. De evolutie en de krachten van de koers zijn sleutelelementen voor hem. De aandelen op zijn watchlist zijn voornamelijk aandelen op een nieuw hoogtepunt, aandelen, die uit een consolidatie uitbreken en aandelen met hoge volatiliteit. Met andere woorden, hij bekijkt voornamelijk aandelen, die waarschijnlijk fors verder zullen bewegen.

HET KOERSPATROON

Traders bekijken het koerspatronen op een daggrafiek. Voor een 1-2-3-4 chart patroon moeten er minstens opeenvolgend 3 lagere laagste dagkoersen zijn samen met 3 lagere hoogste dagkoersen. Een positie wordt geopend van zodra de koers boven de hoogste koers van de laatste kaars stijgt.

Bijkomstig aan deze hoogste en laagste koers criteria, definieerde Jeff Cooper eveneens criteria voor de average directional indicator (ADX) en de directional movement indicator (DMI). Deze criteria filteren de signalen. NanoTrader houdt automatisch rekening met deze criteria bij het identificeren van een geldig 1-2-3-4 signaal.

Dit voorbeeld toont een 1-2-3-4 patroon, geidentificeerd door NanoTrader. Een koopsignaal (groene achtergrond in de grafiek) verschijnt wanneer de koers boven de hoogste koers van de laatste kaars in het patroon noteert.

Dit voorbeeld toont een 1-2-3-4 patroon, geidentificeerd door NanoTrader. Er is geen koopsignaal daar de koers niet boven de hoogste koers van de laatste candlestick in het patroon steeg.

CONCLUSIE

NanoTrader kan het 1-2-3-4 koerspatroon van Jeff Cooper detecteren. Dit patroon kan men gebruiken in screeners, signalen en strategieën..

Download een gratis real-time demo van NanoTrader trading platform met het ABCD patroon

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top