U bent hier

Het 1-2-3-4 koerspatroon

De uitvinder van het 1-2-3-4 koerspatroon is de bekende trader Jeff Cooper. Het is één van de vele koerspatronen, die NanoTrader automatisch kan detecteren.

Het 1-2-3-4 patroon heeft veel voordelen:

  • Het patroon wordt gebruikt door een bekende trader.
  • Het patroon identificeert instrumenten, die uit hun consolidatiezone breken.
  • Het patroon kan voor alle instrumenten gebruikt worden. Jeff Cooper heeft een voorkeur voor aandelen.
  • Het patroon is eenvoudig begrijpbaar.
  • Het patroon geeft enkel koopsignalen.
  • De signalen worden vakkundig gefilterd door een combinatie van de ADX en de DMI.
  • De historische resultaten van de signalen zijn aantrekkelijk.

 


Het  1-2-3-4 koerspatroon onder de loep

De focus van trader Jeff Cooper

Jeff Cooper’s filosofie is gebaseerd op “price action” of koersbewegingen. De evolutie en de kracht van koersbewegingen zijn sleutelelementen voor Cooper. De aandelen op zijn watchlist zijn voornamelijk aandelen op een nieuw hoogtepunt, aandelen die uit een consolidatiezone breken en aandelen met hoge volatiliteit. Hij zoekt dus voornamelijk aandelen die waarschijnlijk fors verder bewegen.

Voorwaarden

Dit koerspatroon wordt gebruikt op een daggrafiek. Om van een 1-2-3-4 patroon te spreken, moeten er minimum zowel drie opeenvolgende lagere laagste koersen zijn samen met drie lagere hoogste dagkoersen.

Het 1-2-3-4 koerspatroon dat Jeff Cooper gebruikt voor aandelen.

Een positie wordt geopend van zodra de koers boven de hoogste koers van de laatste kaars in het patroon stijgt.

Aandelen kopen zoals Jeff Cooper.

Jeff Cooper heeft ook voorwaarden voor de average directional indicator (ADX) en de directional movement indicator (DMI). Deze criteria selecteren de signalen. NanoTrader houdt vanzelfsprekend rekening met deze criteria bij het tonen van een geldig 1-2-3-4 signaal.

Dit voorbeeld toont een 1-2-3-4 patroon in NanoTrader. Wanneer een groene achtergrond in de grafiek verschijnt, is dit een koop signaal.

Dit voorbeeld toont een 1-2-3-4 patroon in NanoTrader. Er is geen koop signaal daar de koers niet boven de hoogste koers van de laatste candlestick in het patroon steeg.

NanoTrader kan het 1-2-3-4 koerspatroon van Jeff Cooper detecteren. Dit patroon kan gebruikt worden in screeners, signalen en strategieën.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top