U bent hier

Automatisch Fibonacci niveau's tekenen

Het tekenen van Fibonacci niveau's is eenvoudig in theorie. In de praktijk is het niet zo simpel. Waarom? Eerst en vooral moet de trader reeds een trend kunnen identificeren. Ten tweede moet hij de trend evalueren en beslissen wanneer de trend voorbij is om aldus de Fibonacci niveau's te kunnen tekenen. Het automatische tekenpakket lost deze twee problemen op. Het identificeert de trend en tekent de Fibonacci lijnen met de Fibonacci extensies van zodra de trend ten einde loopt.

De voordelen van de geautomatiseerde Fibonacci tekentool zijn:

  • De Fibonacci niveau's worden automatisch getekend.
  • The Fibonacci extensies worden automatisch getekend.
  • U kan kiezen tussen 4 goede trendindicatoren als basis voor de Fibonacci niveau's.
  • De zeldzame tijdsgebaseerde Fibonacci niveau's zijn eveneens beschikbaar.
  • Deze tool is gratis.
  • Geen programmeerkennis vereist.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

FIBONACCI LEVELS

Fibonacci niveau's bekomt men door het hoogste en het laagste punt van een trend met elkaar te verbinden op het einde van de trend. Traders gebruiken Fibonacci niveau's als steun en weerstand na een verandering van de trend.

Dit voorbeeld toont de Fibonacci niveau's na een positieve (stijgende) trend. De Fibonacci niveau's (de blauwe horizontale lijnen) gebaseerd op de trend bekomt men door het laagste en hoogste punt van de trend met elkaar te verbinden op het einde van de trend.

How to draw Fibonacci levels and Fibonacci extensions.

FIBONACCI EXTENSIES

Bij de Fibonacci niveau's vindt u eveneens de Fibonacci extensies. Traders gebruiken Fibonacci extensies als koersdoelen eens de koers buiten de Fibonacci niveau's stijgt of daalt.

DE MARKTTREND

Traders kunnen kiezen tussen 4 technische analyse tools, die de NanoTrader kan toepassen om de Fibonacci niveau's en extensies automatisch te tekenen:

1.            De SuperTrend indicator
2.            De Univers-Bourse trend detector
3.            Kruising van koersgemiddelden
4.            Kruising van een exponentiële koersgemiddelde met de koers

Dit voorbeeld toont de SuperTrend indicator. Indien de SuperTrend positief is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Indien de SuperTrend negatief is, kleurt de achtergrond rood. De laatste voltooide trendbeweging was stijgend (groen). De Fibonacci niveau's en extensies worden automatisch getekend wanneer de trend ten einde is. Ze zijn gebaseerd op het hoogste en en laagste punt van de voltooide trendbeweging.

Using the SuperTrend indicator to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont de Univers-Bourse trend detector. Lichtgroen (of lichtrood) is de start van een trend, donkergroen  (of donkerrood) is de bevestiging van een trend en wit is zijwaarts en bijgevolg ook het einde van een trend. De laatst voltooide trend was dalend. De Fibonacci niveau's en extensies worden automatisch getekend wanneer de trend eindigt. Ze zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trend.

Using the Univers-bourse indicator to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont de kruising van koersgemiddelden om de trend te bepalen. Indien de trend stijgend is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Is de trend dalend, dan kleurt de achtergrond rood. De laatst voltooide trend was dalend (rood). De Fibonacci niveau's en extensies worden automatisch getekend wanneer deze trendbeweging ten einde is en zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trend.

Using trend indicators to automate the drawing of Fibonacci levels.

Dit voorbeeld toont de kruising van een exponentieel koersgemiddelde met de koers om een trend te bepalen. Indien de trend stijgend is, kleurt de achtergrond van de grafiek groen. Indien de trend dalend is, kleurt de achtergrond rood. De laatst voltooide trend wa dalend (rood). De Fibonacci niveau's en extensies worden automatisch getekend wanneer de trend beëindigd is. Deze zijn gebaseerd op het hoogste en laagste punt van de voltooide trendbeweging.

Using technical analysis to automate the drawing of Fibonacci levels.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

FIBONACCI NIVEAU'S OP BASIS VAN TIJD

Traders kunnen kiezen uit 5 tijdseenheden waarmee de Fibonacci lijnen en extensies kunnen getekend worden:

1.            Dag
2.            Week
3.            Maand
4.            Kwartaal
5.            Jaar

Dit voorbeeld toont Fibonacci niveau's op basis van de huidige week. Het is dinsdag en aldus zijn de Fibonacci levels are based on the high and low of Monday and Tuesday. The extensions are always drawn based on last week’s Fibonacci levels.

Automated Fibonacci levels and extensions based on time.

Onder de hoofdgrafiek worden de Fibonacci niveau's en extensies getoond op basis van de hoogste en laagste koers van de voorbije week. Sommige traders gebruiken de variant gebaseerd op tijd maar dit is niet courant.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top