U bent hier

Daytrading strategie op Amerikaanse aandelen

Strategieën voor daytrading en scalping van alle grote Amerikaanse aandelen zijn vrij zeldzaam. Het NanoTrader trading platform bevat zo een strategie. De WL Vola Open strategie combineert het beste van NanoTrader (automatisch handelen, meerdere targets...) met de ervaring van trader Wim Lievens van MyTradeClass.

De WL Vola Open strategie heeft veel voordelen:

  • Zeer geschikt voor day trading en scalping.
  • Vernuftig en toch eenvoudig.
  • Ontworpen door een ervaren trader.
  • Handel onmiddellijk vanaf 15.30 uur.
  • Perfect voor de automatische handel.
  • Vooraf geconfigureerde analyses voor de 50 meest volatiele Amerikaanse aandelen.

 


De WL Vola Open strategie

De WL Vola Open strategie is gebaseerd op twee observaties:

  1. De volatiliteit is het hoogst in de eerste twee uur na de opening van de markt.
  2. Na de opening is er vaak een sterke prijsbeweging.

Dit voorbeeld toont een volatiliteitshistogram van Apple. De markt opent om 15.30 uur. Het aandeel Apple is duidelijk het meest volatiel in de eerste twee uur (15:00-16:00 en 16:00-17:00) na de opening van de beurs.

Apple Grafiek - volatiliteit

Hoe de WL Vola Open strategie werkt

In eerste instantie wordt de openingsrange berekend. Hiervoor worden de WL Range Bars (gratis in NanoTrader) gebruikt. Naast de openingsrange berekent de strategie onmiddellijk twee handelsranges. Deze lijnen zijn de koersdoelen.

Een koopsignaal wordt geaccentueerd door een verticale, groene lijn in de achtergrond van de grafiek. Een verticale, rode lijn accentueert een short sell signaal.

Wim Lievens handelt CFD's op Amerikaanse aandelen. Deze oplossing heeft gratis real-time koersen, een iets hogere hefboom en beurstakes is niet van toepassing. Traders die liever aandelen kopen, kijken eens naar dit aanbod www.freestoxx.com

Dit voorbeeld begint met een short sell signaal. De markt stijgt en raakt de stop. De short sell positie wordt daar omgezet in een long positie. De long positie is een succes. en bereikt zowel het eerste als het tweede koersdoel.

Daytraden Amerikaanse aandelen

Het beheer van de open positie

De WL Vola Open strategie beschermt de positie met één stop loss order (stop verkoop) en twee koersdoel orders (limiet verkoop). De TradeGuard functie in NanoTrader kan de orders automatisch op de juiste niveaus plaatsen.

Wat betreft de twee koersdoelen, wordt 1/3 van de positie op het eerste koersdoel verkocht en 2/3 van de positie op het tweede koersdoel.

De stop bevindt zich aan het onderste (bovenste) uiteinde van de openingsrange.

Na het bereiken van het eerste koersdoel plaatst NanoTrader de stop op de instapkoers. Dit is een break-even stop in trader jargon. De trader heeft nu een kleine winst en kan deze niet meer verliezen. De druk is van de ketel. De resterende 2/3 van de positie wordt afgedekt met de unieke triade stop. Deze unieke stop wordt ook automatisch geplaatst en beheerd door het NanoTrader platform. Hier kan je meer lezen

Begin en einde

De WL Vola Open strategie heeft een start- en een stopfilter. De startfilter verwerpt signalen die voor 15u32 verschijnen. De stopfilter sluit alle open posities op Amerikaanse aandelen om 21u45. Zo worden er 's nacht geen posities aangehouden.

TIP: Trader die zich deze strategie in de store aanschaffen hebben twee grote voordelen: (a) een uur gratis online coaching door Wim Lievens en (b) een korting van 7$ naar 4$ op de minimum ordercommissie (-43%!).


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top