U bent hier

Een blik in de toekomst met LiveStatistics

LiveStatistics laat traders toe om een koerspatroon te beschrijven. LiveStatistics zoekt in real-time na hoe vaak dit koerspatroon zich in het verleden voordeed. Deze identieke koerspatronen uit het verleden worden in real-time geanalyseerd. Op basis van de koersevolutie die zich na elk identiek koerspatroon in het verleden voordeed, worden in de grafiek projecties getoond.

  • De trader bepaalt een koerspatroon op basis van enkele parameters (vorm, trading range …).
  • LiveStatistics identificeert alle gelijkaardige koerspatronen uit het verleden.
  • LiveStatistics toont koersprojecties voor de huidige koers in de grafiek.

In de toekomst kijken kan

Dit voorbeeld illustreert een klassieke vraag "kopen of niet kopen?". Er kan gesteld worden dat dit een stevige koersstijging is en de markt gewoon even pauzeert. Kopen is dus een goede beslissing. Omgekeerd kun je het argument maken dat de markt zijn kruit verschoten heeft. De markt was bovendien dalend na de opening. Niet kopen is dus de goede beslissing. Wie zal het zeggen? LiveStatistics.

De vraag is wat gebeurde er in het verleden in een dergelijke situatie? LiveStatistics toont in de grafiek wat er in het verleden in alle gelijkaardige gevallen gebeurde, met waarden aangepast aan de huidige koers. In dit voorbeeld neigt LiveStatistics eerder positief m.a.w. kopen heeft in het verleden betere resultaten opgeleverd in soortgelijke situaties. Dit voorbeeld wordt uitvoerig besproken in de gratis LiveStatistis gids.

Hoe kan LiveStatistics gebruikt worden?

  • Een "reality check". De koersprognoses zijn een goede aanwijzing voor het mogelijke koersverloop. Veel beleggers hebben koersverwachtingen die niet realistisch zijn.

  • Het bepalen van stops en koersdoelen. Deze niveau's zijn zichtbaar in de grafiek.

  • De bevestiging van een signaal van een strategie. Indien, bijvoorbeeld, een strategie een koopsignaal geeft, dan zou LiveStatistics eveneens een positief sentiment moeten tonen.

  • Trading strategieën, gebaseerd op live statistische data.

Dit voorbeeld toont een andere klassieke trading vraag: zal deze gap sluiten of niet?

De koersprognoses, gebaseerd op statistische data, neigen positief. Het effectieve koersverloop wordt getoond tussen de koersprognoses die LiveStatistics toonde. De gap werd inderdaad later op de dag gesloten.

Meer informatie over de vele mogelijkheden van LiveStatistics kan u terugvinden in de gratis LiveStatistics gids.

LiveStatistics trading strategieën

Dit is een mooi voorbeeld van een trading strategie gebaseerd op LiveStatistics: De LiveStatistics Histogram Scalper


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top