U bent hier

Goud aan het einde van de regenboog?

De Rainbow Moving Average in de NanoTrader is een variatie op de Guppy Multiple Moving Average indicator, ontwikkeld door de Australische trader Daryl Guppy. De indicator bestaat uit 22 exponentieel bewegende gemiddelden (EMA) tussen de EMA9 en de EMA100. Het volledige kleurenspectrum wordt gebruikt om de gemiddelden gelijktijdig weer te geven. De indicator ziet er daarom uit als een "regenboog".

Daryl Guppy

Trader Daryl Guppy

Voordelen van de Rainbow Moving Average:

  • Deze indicator identificeert tijdig een trendverandering.
  • Deze indicator kan voor elk instrument en in elke tijdseenheid gebruikt worden.
  • Deze indicator geeft een goede uindruk hoe krachtig de trend is.

 


De Rainbow Moving Average indicator

De korte termijn gemiddelden

De eerste voortschrijdende gemiddelden hebben een relatief kort tijdsbestek en worden gebruikt om de kortetermijnhandelsactiviteit te evalueren. Het aantal perioden dat in deze voortschrijdende gemiddelden wordt gebruikt is 9, 12, 15, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 35, 40, 45. De gemiddelde periode is 9, 12, 15, 18, 21, 24, 27, 30, 35, 40, 45.

De lange termijn gemiddelden

De tweede reeks van voortschrijdende gemiddelden gebruikt langere perioden en wordt gebruikt om de handelsactiviteit op lange termijn te evalueren. Het aantal periodes dat in deze voortschrijdende gemiddelden wordt gebruikt is 50, 55, 60, 60, 65, 70, 75, 80, 85, 90, 95 en 100. De gemiddelde looptijd van de periode is in de loop van de tijd steeds korter geworden.

Deze 22 voortschrijdende gemiddelden worden allemaal naast elkaar weergegeven in de grafiek. Dit stelt de handelaar in staat om de fractale herhalingen te observeren. In het bijzonder kijken traders naar de relatie tussen korte en lange termijn voortschrijdende gemiddelden om te bepalen of de korte termijn handelsvooruitzichten consistent zijn met de lange termijn vooruitzichten.

De kracht van de trend

De mate van scheiding tussen de korte en lange termijn voortschrijdende gemiddelden kan worden gebruikt als indicator van de trendsterkte. Als er een grote scheiding is, is de overheersende trend sterk en omgekeerd.

Een verandering van de trend

De convergentie en crossover van de voortschrijdende gemiddelden op korte en lange termijn vormen een trendbreuk. Als de EMA's voor de korte termijn de EMA's voor de lange termijn overlappen, is er sprake van een bullish trendomkering en vice versa.

Handelaren kunnen het Rainbow Moving Average gebruiken in combinatie met andere technische indicatoren om hun kansen op succes te maximaliseren. Zij kunnen bijvoorbeeld de Relative Strength Index (RSI) bekijken om te bevestigen of de huidige trend zich heeft uitgeput en wacht op een ommekeer. Uiteraard kan hij ook verschillende kaartpatronen bekijken om een in- of uitstappunt te bepalen na de regenboogoversteekplaats.

Voorbeeld van een omkering van een trend door de Rainbow.

Rainbow Guppy indicator

Op deze 15-minuten grafiek van de Mini Crude Oil Futures zien we een klassieke trendomkering die al snel werd herkend door de Rainbow (rode pijl). In de vroege ochtend van 17 oktober was de markt nog steeds bullish. Ten eerste, de snelle EMA's overlapten de langzame EMA's met elkaar. Dan, met elke verdere dalende kaars meer en meer EMA's naar beneden gebroken. Immers, toen de markt al down was, is EMAS voor de lange termijn overgeschakeld op korte termijn. Desalniettemin maakte het vroege signaal een zeer winstgevendetrade mogelijk tot $2 in de Crude Oil Future.

Voorbeeld van trendsterkte in de Rainbow indicator

Dat is nog niet alles. Nadat de koers op 17 oktober aanzienlijk was gedaald en de handelaar een goede winst boekte, bleef de trend short. Zowel de EMA's voor de lange als de korte termijn wezen op verdere zwakte. Zo kunnen korte rally's worden gebruikt als ingangspunt voor verdere short posities (rode pijlen). Pas in de late namiddag van de 19e eeuw is de indicator overgeschakeld van Short naar Long (groene pijl rechtsonder).


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top