U bent hier

Performante Renko-grafieken

 

De Renko-grafiek is een populair grafiektype die gebruikt wordt om de koersbeweging van een financieel instrument weer te geven. De term "Renko" is afgeleid van het Japanse woord "Renga", wat staat voor baksteen.  Dit grafiektype is samengesteld uit een reeks stenen of blokken die naar boven en beneden bewegen zoals andere grafiektypes.

Voordelen van het gebruik van Renko-grafieken:

  • De grafiek is eenvoudig te hanteren en te interpreteren.
  • Het is ideaal voor het bepalen van steun- en weerstandsniveaus.
  • De grootte van de "blokken" kan worden aangepast aan de voorkeur van de trader.
  • Renko-grafieken zijn uitstekend voor het identificeren van trendomkeringen.
  • In tegenstelling tot de gebruikelijke kaarsen filteren ze elke vorm van ruis
  • (kleine koersschommelingen) uit de koersbewegingen.


Klik hier om een ​​gratis real-time demo van NanoTrader Full te testen.

BEREKEN DE RENKO
Zoals bij Range bars is de Renko grafiek niet gebaseerd op een koersbeweging in de 'tijd'  maar op een beweging op 'prijsniveau'. De Renko grafiek bestaat uit Renkoblokken (stenen), allemaal even groot, waarbij een nieuw blok (baksteen) pas getekend wordt indien de koers x-aantal keer groter of kleiner is dan het huidige niveau. Deze 'blokgrootte' wordt door de trader zelf bepaald. Er wordt alleen een nieuw blok gevormd wanneer de prijs boven of onder de 'blokgrootte' komt. De performantie van de Renko-grafiek hangt daarom af van de blokgrootte.

HOE DE RENKO-GRAFIEKEN TE GEBRUIKEN
Nadat u de grootte van het blok heeft bepaald, kunt u dit toepassen op de grafiek. De standaardgrafiek wordt dan vervangen door een Renko-grafiek en u kunt de analyse uitvoeren.

Koopsignaal

Afbeelding 1 : Apple, Renko-grafiek.


Een koopsignaal met behulp van de Renko-grafiek wordt op twee manieren geïdentificeerd. Ten eerste vertelt de kleur van de blokken u wanneer u moet kopen en wanneer u moet verkopen. Figuur 1 toont u een maandgrafiek van het aandeel Apple sinds april 2017. De groene stenen vertegenwoordigen de opwaartse beweging, terwijl de rode blokken de neerwaartse beweging aangeeft. De koers van het aandeel is duidelijk in een opwaartse trend sinds 2017. Er waren korte correcties waarbij de trader winst kon nemen en bij het volgende koopsignaal (kleurverandering) weer kon instappen.Aan het einde van 2018 kende het aandeel van Apple een grote correctie, die door een short-trader kon gebruikt worden. Begin 2019 veranderde de kleur opnieuw van rood in groen. Er is een nieuw koopsignaal gemaakt (pijl).

Verkoopsignaal

Afbeelding 2 : EUR/USD, Renko-grafiek op maandbasis

De EUR/USD schommelde in 2015-2016 tussen 1.0500 en 1.1500. Vanaf 2017 begon het valutapaar te stijgen en bereikte zijn hoogtepunt aan 1.2300. Vanaf dit niveau genereerde het paar een nieuw sell-signaal (pijl).

TOT SLOT
Renko-grafieken zijn ideaal als u snel en eenvoudig een overzicht van een index of een aandeel wilt zien. Ze kunnen onafhankelijk of samen met andere indicatoren worden gebruikt, vooral wanneer steun- en weerstandsniveaus worden bepaald. De sleutel tot succes bij het gebruik van dit grafiektype hangt af van de grootte van de blokken, die u instelt afhankelijk van uw tradingstrategie.

 

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top