U bent hier

Creatief met stop orders

De trader kan in NanoTrader niet alleen stop orders plaatsen op basis van de koers, maar ook procentueel en op basis van de volatiliteit (ATR).

 

Een gewoon stop order

Een standaard stop order is gebaseerd op de marktprijs. Koop bij 100. Plaats een stop op 95. Wanneer de koers door de 95 gaat, wordt de positie aan de markt verkocht.

In NanoTrader kan de trader ook een stop plaatsen op basis van procent en ATR.

 

Procentueel

In plaats van een vaste waarde, bijvoorbeeld 5 punten, kan de trader ook een bepaald percentage kiezen. NanoTrader zal dan automatisch de stop plaatsen op x % van de instapkoers.
 
Veronderstel dat de trader kiest voor 1%. Wanneer hij koopt aan 4.000, dan wordt het stop order geplaatst op 1% onder de instapprijs, op 3.960.

 

Average true range (ATR)

Elk financieel instrument is onderhevig aan volatiliteit. Deze is niet constant. Hoe hoger de volatiliteit van een onderliggende waarde is, hoe meer de koers afwijkt van zijn normale koersverloop. Traders moeten rekening houden met de huidige volatiliteit van de onderliggende waarde om te voorkomen dat ze bij toenemende volatiliteit onnodig worden uitgestopt.
 
De volatiliteit wordt weergegeven door de "Average True Range" (ATR). Een uitbraak betekent een toenemende volatiliteit en vice versa. 
Bij het ingeven van automatische stops in NanoTrader op basis van een fractie of een multiplicator van de ATR past de trader zich automatisch aan de veranderende volatiliteit aan. 
 
Deze tabel geeft de evolutie van de volatiliteit weer die in de loop van een aantal jaren op verscheidene marktindices heeft plaatsgevonden. Het is duidelijk dat de trader die nog steeds dezelfde stop gebruikt in 2015 als in 2006 veel vaker zal worden uitgestopt.

The average true range (ATR) for the major market indices.

Deze tabel toont aan dat de average true range eveneens belangrijk is voor daytraders. Daytraders moeten hun stopniveau's aanpassen aan de tijdseenheid waarin ze handelen. Kleine tijdseenheden vereisen enge stops en vice versa.

The average true range used as a unit for stop orders in trading strategies.

De eenheid waarin men de stops wil plaatsen kiest men in de DesignerBar.

NanoTrader units for automated stop orders: ticks, points, ATR and percentage.

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Met de NanoTrader kan men niet alleen de eenheid van de stoporders wijzigen, maar ook verscheidene stoptypes kiezen.

 

Deze video toont diverse stop orders :

Download een gratis real-time demo van NanoTrader Full

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top