U bent hier

Torero Trader Wieland Arlt

Wieland Art

Wieland Arlt is een actieve trader, gecertificeerde coach en trainer. In het voorjaar van 2014 werd zijn boek "Risiko- & Geldmanagement" gepubliceerd door FinanzBuch Verlag. Zijn tweede boek "55 redenen om trader te worden - waarom traden het beste beroep ter wereld is" verscheen in april 2017 in het Duits.

(Gratis) verkrijgbaar bij Wieland Arlt in NanoTrader Trading Platform:

OVER WIELAND ARLT

Wieland Arlt houdt zich al meer dan tien jaar bezig met het beurs- en tradinggebeuren en publiceert hierover sinds 2010 regelmatig artikelen in Traders' Magazine. Bijvoorbeeld:

  • Het gevaarlijkste moment in trading.
  • Het eerste verlies is altijd het kleinste verlies.
  • Wees niet bang voor de zijwaartse markt - zo ga je om met fasen buiten een trend.
  • Bij traden is de exit belangrijker dan de entry.
  • De beste kansen voor uw handelssucces.
  • De levensstijl van traders.
  • 5 tips om een goede trader te worden.
  • isico & rendement onder controle.
  • Geen kans zonder risico? Wat echt belangrijk is in de handel.

TORERO TRADING SCHOOL

Als coach en trainer is het voor hem belangrijk om een pakkende en dus gemakkelijk toepasbare handelsaanpak over te brengen. Strikt risico- en geldbeheer wordt als sleutelbegrip gebruikt.

Met de Torero Traders School, die professionele training en uitgebreide coaching biedt, ondersteunt Wieland Arlt Trader u bij het bereiken van uw doelstellingen op een zelfbepaalde manier en bij het succesvol worden op de lange termijn.

DE EXPANDER STRATEGIE

De expander trading strategie wordt gebruikt door de Duitse trader Wieland Arlt. Het is zijn favoriete handelsstrategie. Het kan gebruikt worden op alle instrumenten en in alle tijdseenheden vanaf 15 minuten.

KORT INTERVIEW WIELAND ARLT

Op welke markten handelt u en op welke tijdniveaus?

Wieland Arlt: Ik geef de voorkeur aan intraday- en kortetermijnindexen. Dit begint met de DAX in de ochtend en eindigt met de Dow Jones in de middag. Van tijd tot tijd kijk ik ook naar valuta's, vooral EUR/USD.

Hoe efficiënt zijn de markten vanuit uw oogpunt?

Wieland Arlt: Technische analisten gaan ervan uit dat uiteindelijk alles wat op enigerlei wijze van invloed is op de koers, in de koers is inbegrepen. Mijn persoonlijke mening is echter dat ik de marktconforme koersvorming niet langer als vanzelfsprekend beschouw. Na een goed decennium van goedkoop geld en regelmatige buy-outs tegen al licht dalende prijzen, vind ik het moeilijk te geloven in absolute marktefficiëntie. De rapporten van zombiebedrijven die onder normale omstandigheden van de markt zouden zijn verdwenen, onderstrepen dit.

Waar ziet u uw concrete voordeel in de markt?

Wieland Arlt: Als grafiekgerichte handelaar zoek ik natuurlijk naar het voordeel in de grafiek. Ik combineer de signalen uit de candlestick theorie met de Bollinger bands tot mijn expander strategie. In overeenstemming hiermee weeg ik de resulterende signalen af in steun- en weerstandsniveaus. Bij de uitvoering van de handel probeer ik dan de richting van de markt te volgen.

Kunt u ons een typische trade laten zien?

Wieland Arlt: We hebben een mooie trade van de expander strategie in het DAX voorbeeld (zie grafiek). In het bijzonder werd het signaal gevormd toen de prijs dynamisch in de richting van de ondergrens bewoog en door de onderste Bollinger band brak. Na twee lange rode kaarsen vormt zich een omkeringssignaal in de vorm van een hamer. De instap vond plaats met een stop kooporder op 12.533 punten met een stop onder de hamerkaars op 12.519 punten. De markt steeg snel naar de bovenste Bollinger Band, waar het koersdoel van trade zich bevond. Zoals u ziet, heeft de expansiestrategie zich vooral in dynamische marktfasen bewezen.

Expander DAX strategie

Hoe ziet een typische verliestrader er uit?

Wieland Arlt: Ofwel wordt het verlies veroorzaakt door een snelle piek in de verkeerde richting. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer de stop iets te krap is, wat vervelend is omdat het eigenlijke idee juist was. Of er is een typische valse uitbraak. Omdat ik minder een pure trendvolger ben - precies om deze reden - ervaar ik dit scenario minder vaak. 

Hoe beheert u de risico's en kansen van een positie bij instap en daarna?

Wieland Arlt: Ik hou van duidelijke signalen en gebruik daarom de signalen uit de candlestick theorie. Vooral bij omgekeerde kaarsen is er geen grote ruimte voor interpretatie - of de formatie houdt of het houdt niet stand. Vervolgens plaats ik mijn stop op het punt waar de patronen als mislukt worden beschouwd en voeg ik een paar punten toe als buffer. In de expander strategie, trek ik de stop naar binnen wanneer de middelste Bollinger band is bereikt en de beweging dynamisch is. Wat het koersdoel betreft, sleep ik dan de stop van kaars tot kaars.

Hoe ga je om met je gedachten en emoties in de handel?

Wieland Arlt: De belangrijkste emoties worden voor mij minder geassocieerd met angst en hebzucht dan met teleurstelling, frustratie en afwijzing. Ik heb gemerkt dat trading de sterkste en meest negatieve menselijke emoties aan het licht kan brengen waartoe we in staat zijn. Om dit onder controle te houden, handel ik volgens mijn eigen regels en relateer ik de verliezen - d.w.z. het "nee van de markt" - niet aan mezelf persoonlijk. Daarnaast helpen pauzes me om afstand te nemen en me dan weer te concentreren.

Terugkijkend, wat was de belangrijkste aha-kennis in de handel voor u?

Wieland Arlt: "Als je jezelf niet in bedwang kunt houden, heb je niets in de hand". Of met andere woorden: Het is niet de strategie die bepalend is voor het succes of de mislukking van de handel, maar het vermogen van de trader om zichzelf en zijn emoties onder controle te krijgen.

Wat is voor u de meest voorkomende fout of misvatting van beginners?

Wieland Arlt: Voor velen is het zeer verleidelijk om het technische aspect op de voorgrond te plaatsen. Een goede basiskennis is belangrijk, dat staat buiten kijf. Maar je kunt je natuurlijk ook verliezen in trading. Belangrijker vind ik de kennis van de eigen persoonlijkheid en het omgaan met emoties. Veel beginners missen dit vermogen voor zelfmanagement.

WH SelfInvest is actief als sponsor in de sportwedstruhdeb. Welke parallellen ziet u tussen sport en de beurs?

Wieland Arlt: Hoe langer ik me bezighoud met trading, hoe meer parallellen ik zie met sport. In beide disciplines gaat het erom op de hoogte te blijven, je een weg te vechten door en consequent aan jezelf te werken voor de rest van je leven. Zowel in de sport als in trading kan een coach waardevolle diensten leveren. Een mooie parallel is ook te vinden in het besef dat de individuele competitie totaal irrelevant is in het totaalbeeld. Uiteindelijk hangt het af van de algemene prestaties. 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top