U bent hier

Een breakout trading strategie

Een break-out trading stragegie.

De Histo Breakout strategie wordt gebruikt door de trader David Pieper. Hij schreef er een artikel over in het Traders' magazine. De strategie stelt vast wanneer de markt in een prijsrange zit en wanneer de volatiliteit laag is. Dit is het recept voor een mogelijke breakout.

Probeer de Histo Breakout strategie in deze GRATIS demo:


Een breakout trading strategie: Histo Breakout

Wanneer is de volatiliteit laag?

Het eerste wat de strategie moet doen, is bepalen wanneer de volatiliteit laag is. Als de volatiliteit laag is, zal ze vroeg of laat stijgen. Dit is een eerste vereiste voor een koersuitbraak. Trader Pieper gebruikt hiervoor een automatische vergelijking van de huidige volatiliteit met de historische volatiliteit. Dit cijfer is de Historic Volatility Ratio, kortweg HVR.

Dit voorbeeld toont de HVR onder de grafiek (bron NanoTrader)

De HVR meet de volatiliteit van de markt.

Wanneer zit de markt in een zijwaarts prijskanaal?

Om deze vraag te beantwoorden, gebruikt Pieper twee kaarspatronen. Als de HVR onder de 0,50 zit en één van deze kaarspatronen te zien, dan zit onze trader klaar voor een uitbraak. De uitbraak kan naar boven of beneden gaan. De koerspatronen zijn: een inside bar kaars (voor David Pieper is dit een kaars waarvan het lichaam binnen de hoogte van de voorgaande kaars ligt) of een narrow range kaars (een kaars waarvan de hoogte kleiner is dan de hoogtes van de drie voorgaande kaarsen). De kaars die aan deze voorwaarden voldoet, is de signaalkaars. Een signaal is een sluiting boven (koop) of onder (short sell) de signaalkaars. Dit moeten binnen de vier kaarsen na de signaalkaars gebeuren.

Dit voorbeeld toont de signaalkaars (blauwe achtergrond) en een uitbraak naar boven.

Een uitbraak koopsignaal.

Je open positie beheren

De positie beheren gaat met een stop loss order en een koersdoel. Het koersdoel order wordt geplaatst op een meervoud van het stop loss order. Zo heeft de trader een goed Return/Risico ratio. Je kunt het platform instructie geven om de stop automatisch te verschuiven naar de instapkoers, eens deze overschreden wordt. Dan kun je niet meer verliezen.

Dit voorbeeld toont een short sell signaal. De stop loss (rode lijn) verschuift later automatisch naar de instapkoers. Deze trader kan niets meer verliezen. Het koersdoel (groene lijn) wordt bereikt. De positie wordt met winst gesloten.

Een voorbeeld van een breakout (uitbraak) trade.

Een eenvoudige, duidelijke strategie voor zowel day trading als swing trading.


Traders lezen ook...


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top