U bent hier

Dokter-trader Alexander Elder


Het Trading Signal Impulse systeem is ontworpen door Dr. Alexander Elder en wordt gepresenteerd in zijn boek "Come Into My Trading Room". Volgens Elder "identificeert het systeem keerpunten waar een trend versnelt of vertraagt". Het impulssysteem is gebaseerd op twee indicatoren, een 13-daags exponentieel voortschrijdend gemiddelde en het MACD-histogram.

Gratis verkrijgbaar van Dr. Alexander Elder in het handelsplatform NanoTrader.

  • Tradingstrategieën en -signalen: Het Impulssysteem

Voordelen van het Trading Signal Impulse systeem:

  • Het Elder Impuls-systeem kan op alle tijdstippen worden gebruikt.
  • Het systeem levert direct verhandelbare trade setups.
  • Traders kunnen het Impulssysteem gebruiken om bullish of bearish trades te bevestigen.
  • Naast trade setups kan het Elder Impuls-systeem worden gebruikt om slechte trades te voorkomen door het systeem te raadplegen alvorens een trade in te leggen.
  • Het Impulssysteem kan ook worden gebruikt om patronen of omkeringen te voorspellen.

In het oorspronkelijke systeem van Alexander Elder identificeert het voortschrijdend gemiddelde de trend, terwijl het MACD-diagram het momentum meet. Als gevolg daarvan combineert het pulssysteem trendvolgorde en momentum om verhandelbare signalen te identificeren. De NanoTrader van makelaar WH SelfInvest heeft het systeem geautomatiseerd dankzij een expresfunctie, zodat het met een enkele klik voor elke markt toegankelijk is.

IN- EN UITSTAPSIGNAAL

Er wordt een koopsignaal gegeven wanneer de langetermijntrend als bullish wordt beschouwd en het Elder Impuls-systeem op de middellange termijn bullish wordt. Met andere woorden, de weekly chart moet een duidelijke uptrend laten zien om een koopsignaal op de daily chart te laten gelden.

Een verkoopsignaal wordt gegeven wanneer de langetermijntrend als bearish wordt beschouwd en het Elder Impulssysteem bearish is tegen de trend op de middellange termijn. De weekly chart zou bijvoorbeeld een duidelijke downtrend moeten laten zien voor een verkoopsignaal om geldig te zijn op de daily chart.

Het Elder Impuls-systeem is echter ontwikkeld om relatief korte prijsbewegingen op te vangen. Elder merkt het volgende op: "Het impulssysteem moedigt je aan om voorzichtig naar de trade in te leggen, maar wel snel te handelen. Dit is de professionele aanpak van trading, het complete tegenovergestelde van de stijl van de amateur. Beginners springen in de trade zonder al te veel na te denken en doen er eeuwig over om eruit te komen. Ze hopen en wachten tot de markt in hun richting draait."

EEN LONG TRADE MET HET IMPULS SYSTEEM

In dit voorbeeld in de Mini Nasdaq future identificeerde het systeem een long signaal op 3 mei 2018, het systeem ging long tegen een koers van 6666,00 (groene pijl naar beneden links) Op 25 juni sloot het systeem de trade aan een koers van 7069,50 (blauwe pijl naar boven rechts). De totale winst per futures contract was $8070.

EEN SHORT TRADE MET HET IMPULS SYSTEEM

Op 15 augustus genereerde het systeem een short signaal en verkocht het één contract tegen 7380, een trade die met een verlies van $1058 sloot. 

Volgens de regels van Alexander Elder zou de trade echter niet geldig zijn geweest, omdat de Nasdaq100 op dat moment in een duidelijke uptrend verkeerde. In feite zijn short posities hier niet toegestaan, althans niet op dagelijkse basis, waar de belangrijkste trend duidelijk was. Traders kunnen bullish setups negeren als het impulssysteem niet in full bullish mode staat (congruentie tussen signaal en superieure trend) en bearish signals negeren als het systeem niet in full bear mode staat.

4. CONCLUSIE

Het Elder Impulse systeem kan op alle tijdsframes worden gebruikt, maar de trade moet in overeenstemming zijn met de hoofdtrend. Elder raadt aan het timeframe waarop u handelt te kiezen. Vermenigvuldig dit timeframe met vijf om uw lange termijn timeframe te krijgen. Traders die handelen op dagkoersen  kunnen gemakkelijk overschakelen naar weekgrafieken.

De keuze is niet zo duidelijk voor kortere of langere termijnen. Hier is een beetje zelfoordeel voor nodig. Traders die 10-minuten grafieken gebruiken om hun timeframe te bepalen, kunnen 60-minuten grafieken gebruiken voor hun "lange termijn" timeframe. Handelaren die gebruik maken van weekgrafieken kunnen het totaalbeeld baseren op maandgrafieken.

 

INTERVIEW MET DR. ALEXANDER ELDER 

Dr. Alexander Elder, geboren in Estland, kan niet klagen over een saai leven. Nadat hij op 24-jarige leeftijd de Sovjet-Unie ontvluchtte, begon hij opnieuw in de Verenigde Staten. Na zijn eerste contact met de beurs in de jaren zeventig werd hij later beroemd met zijn internationaal succesvolle boeken "The Formula for Your Stock Market Success" en "Come Into My Trading Room". Nadat zijn vierde boek "Sell and Sell Short" sinds mei in het Engels verkrijgbaar is, ontmoette hij de redacteur van TRADERS, Felix Albus, bij FinanzBuch Verlag in München voor een kleine promotie voor zijn derde boek "Entries and Exits". Dit is onlangs in het Duits gepubliceerd. In een interview sprak Dr. Elder over zijn bewogen leven, de moeilijke taak om een succesvolle handelaar te worden en waarom het soms beter is om een realist te zijn dan een idealist.

Dr. Elder, wat is het idee achter Entries and Exits?

Dr. Alexander Elder: Een paar jaar geleden kwam mijn Amerikaanse uitgeverij Wiley naar me toe en vroeg of ik een nieuw boek kon schrijven. Maar ik had geen nieuw boek in me. Alles wat ik te zeggen heb over trading kun je in mijn eerste twee boeken lezen. Ik dacht, misschien moet ik dan niet over mijzelf schrijven, maar over mijn vrienden en hoe ze handelen. Ik heb besloten om 30 traders te beschrijven, elk van hen te vragen naar hun methode en elk van hen mij een trade te laten zien. Toen ik begon te plannen en er met mensen over begon te praten, zei een van mijn vrienden, die een enorm succesvolle, multi-miljoen dollar trader is, "Alex. Dus je wilt 30 mensen interviewen. Iedereen zal je een verdomd goede trade geven, een die geld heeft verdiend. En dan gaat een of andere arme groentje dat boek pakken en denken, "Handelen is makkelijk." Maar dat is het niet. Op dat moment veranderde ik mijn plan. In plaats van 30 mensen te behandelen met elk één trade, nam ik er 16 en vroeg ik om twee trades van elk van hen - een winnaar en een verliezer. Elk hoofdstuk begint met een korte introductie van de persoon in kwestie en een grafiek met een vraagteken. Vervolgens kunt u bij het omslaan van de pagina zien of de betreffende trade heeft gewonnen of verloren. Ik heb ook mijn eigen opmerkingen opgenomen - hoe en waarom de trader won of verloor, over instap, uitstap, enzovoort. Aan het einde van elk hoofdstuk staat een samenvatting. Dit is de structuur van dit boek. Persoonlijk leer ik veel meer als ik geld verlies en daarom bevat dit boek zowel de winstgevende als de onprofessionele trades. Weet je, dit boek is vrij succesvol in Amerika. Mensen zijn voyeuristisch. Ze willen zien wat anderen doen. 

Dus je zou zeker zeggen dat het mogelijk is om een succesvolle handelaar te zijn?

Dr. Alexander Elder: Het is mogelijk, maar heel moeilijk. Iedereen die zegt dat het makkelijk is, is een leugenaar.

Is het dan wel de moeite waard om te leren?

Dr. Alexander Elder: Handelen is een fantastische levensstijl. Ik kan overal ter wereld wonen en handelen, maar het liefst in Amerika of Europa, want de tijd is zo gek als ik in Azië ben. Maar zolang het werkt in de loop van de tijd en zolang er een goede verbinding met het internet is - laten we traden!

Welke soort? Aandelen, futures, opties? 

Dr. Alexander Elder: Aandelen. Van januari tot mei was ik erg druk bezig om mijn nieuwe boek klaar te krijgen, dus ik heb mijn trading voorlopig gereduceerd en slechts één of twee futures trades gestart. Maar ik heb wel wat aandelenposities.

Long of short?

Dr. Alexander Elder: Beide. Ik beheer mijn rekening altijd als een klein hedgefonds. Ik heb altijd zowel long als short posities.

Wat vind je nu van de markten? Waarom hebben de grote indices zoveel aan prestaties ingeboet? 

Dr. Alexander Elder: Nou, ze hebben het goed gedaan, en nu moeten ze weer naar beneden. Ik heb een kleine groep traders uit de hele wereld, maar de meeste zijn Amerikaans. We hebben een beetje concurrentie voor de beste trade van de week. Iedereen moet een foto inzenden, een screenshot van de trade in het weekend. Of ik of mijn co-manager verzamel deze foto's en stuur ze naar iedereen. Aan het einde van de week zullen we zien welke de meeste waarde heeft. Zo had ik deze week bijvoorbeeld een short in Duitsland. Ik heb een Duitse ETF gebruikt.

Kunt u ons een van uw huidige transacties tonen?

Dr. Alexander Elder: Graag. Vergelijk afbeeldingen 1 en 2. Telkens wanneer ik een markt analyseer, bekijk ik de grafieken in twee tijdframes. Ik maak mijn strategische beslissing op de langere termijn grafiek en de tactische beslissing op de kortere termijn grafiek. Dit is de weekgrafiek van TINY, een nanotech-aandeel. Dit is een veelbelovende industrie. Ik werd me er vooral van bewust toen het aandeel onder het vorige dieptepunt daalde, de onderste kanaallijn raakte en vervolgens opdook. De dagelijkse grafiek toont een scherpe correctie waar blijkbaar de angstige aandeelhouders allemaal uit zijn gekomen. Ik kwam binnen toen de prijsrally begon, op $ 5,57. Momenteel houd ik deze positie nog steeds vast omdat de bovenste kanaallijn op de weekkaart nog steeds niet is aangeraakt.

Heb je zoiets als een recente analyse van een markt-beeld?

Dr. Alexander Elder: Nee, ik kijk niet echt naar het grote plaatje. Er zijn twee soorten trades die ik doe. Ten eerste, swing trading, waarbij ik mijn posities twee tot drie weken houd. En dan ben ik ook een echte langetermijnbelegger. Ik heb altijd goedkope aandelen met een groot verhaal - volgens het motto "Kopen en vasthouden". Ik heb waarschijnlijk mijn korte trades in Duitsland tegen vrijdag weer gesloten.

Wat was je instapcriterium? Was het te wijten aan fundamentals?

Dr. Alexander Elder: Nee, puur gebaseerd op grafieken.

Ik ben persoonlijk erg onder de indruk van je biografie. Je bent een Est, studeerde medicijnen toen je pas 16 was en werd marine-arts. Toen je gestationeerd was in Afrika, nam je de vlucht.

Dr. Alexander Elder: Ja, in Ivoorkust. Het was ooit een Franse kolonie, maar de Fransen beheersten nog steeds het land. Het was een prachtig land. Vandaag is het pure chaos. Het maakt niet uit. Ik verliet het Sovjet-schip, ging naar de Amerikaanse ambassade en ze zetten me in een vliegtuig en gaven me wat warme kleding. Uiteindelijk belandde ik op John F. Kennedy Airport, stapte uit en nu ben ik hier. Ik had geen vrienden of familieleden. Ik kende echter een paar stukjes Engels. Weet je, Amerika is een geweldig land. Amerika geeft je echt een kans.

Was dat geen vrij moeilijke beslissing?

Dr. Alexander Elder: Natuurlijk, het grappige is dat je niet bang bent als je jong bent. Je denkt dat je voor altijd leeft. Daarom krijg je jongens in het leger die misschien 18 of 19 jaar oud zijn. Als iemand nu een pistool in mijn hand legde en zei: "Ga! Ren deze berg op en haal de trekker over! ”, Dan zou ik zeggen:“ Nee bedankt, misschien drinken we gewoon samen een kop koffie. ”Maar je kunt een 19-jarige pakken en hem deze berg op sturen. Dit is precies de leeftijd waarop je denkt dat je voor altijd leeft en durft te profiteren van deze kansen. En dat zou jij ook moeten doen. Als je dit niet doet op 18, 19, 20 jaar - ik was 24 - kun je de rest van je leven als postbode doorbrengen. De meeste zijn gewoon bang. Ik had geen angst. Ik haatte de Sovjet-Unie. Er is een boek, de KGB Wanted-lijst. Het bevat de namen van degenen die de KGB wenst te vatten. Ik sta er twee keer in. Ik ging echt de wereld veranderen.

Wat vind je van het leven zelf? Is het een geschenk, een kans of een plicht? En waar gaat het uiteindelijk over?

Dr. Alexander Elder: Het leven is toeval. Niemand vraagt ​​je wanneer je geboren bent. We worden in dit leven gegooid. We krijgen allemaal een pak kaarten. Sommigen krijgen betere kaarten, anderen slechter. Maar het spel gaat door. Soms gooien mensen gewoon hun geweldige hand weg en soms zijn er mensen die echt iets doen met hun slechte kaarten. Je speelt je ronde en aan het einde gaan de lichten uit.

Dus speel je ook kaarten?

Dr. Alexander Elder: Nee, mijn casino is Wall Street. Ik speelde kaarten als een kind. Ik heb al tientallen jaren niet gespeeld. Waarom kaarten spelen wanneer u de pc kunt inschakelen en realtime gegevensstromen binnenkomen?

Ja, je lijkt veel vertrouwen te hebben in tradeen. Terug naar je verhaal. Ben je in New York aangekomen en toen? Heb je meteen ergens gewerkt?

Dr. Alexander Elder: Nee. Niet meteen. Ik had Sovjet-papieren en ik kon er niet veel mee doen. Er was echter een agentschap in New York, de Tolstoy Foundation, dat werd opgericht door de dochter van de beroemde literaire organisatie om vluchtelingen te helpen. Ze hadden een boerderij buiten de stad met een paar kamers, en ik woonde daar totdat iemand kwam en me een baan aanbood. Ik begon te werken en slaagde voor al mijn examens. Toen kreeg ik Amerikaanse papieren en Amerikaanse diploma's. Daarna gaf ik psychiatrie aan de Columbia University. Toen ik midden dertig was, merkte ik dat ik de psychiatrie goed kende en er behoorlijk goed in was. Natuurlijk waren sommige beter, maar ze waren allemaal al 60 jaar oud of zoiets. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen werd ik me bewust van de beurzen.

Hoe zagen je eerste stappen eruit?

Dr. Alexander Elder: Ik kocht mijn eerste aandelen in het midden van de jaren zeventig. Het bedrijf heette KinderCare. In de stijl van McDonald's onderhoudde ze een keten van kinderverzorgingswinkels. In die tijd hadden al mijn vrienden kinderen en had iedereen stress in de kinderopvang. Dus kocht ik een paar aandelen en het ergste geval gebeurde.

Is het bedrijf failliet gegaan?

Dr. Alexander Elder: Nee, ik heb er geld mee verdiend. Dat was het ergste. Vanaf dat moment dacht ik dat ik wist wat ik deed. Het heeft jaren geduurd om eroverheen te komen.

Ik weet waar je het over hebt. Ik heb een jaar geleden 20.000 euro vernietigd die niet van mij was (TRADERS´ juni 2008, coververhaal). Het was veruit de meest vormende beslissing van mijn leven - ik zou hier vandaag niet zonder zitten.

Dr. Alexander Elder: Ik denk dat de meeste mensen na zo'n ervaring zouden zijn gestopt. Je verwerkt het als een nachtmerrie en vergeet het. Maar het feit dat je zo'n ervaring hebt kunnen verwerken, betekent dat je een aantal waardevolle lessen kunt leren. Voorbeeld: praat nooit over open posities! Als je het over open posities hebt, neem je ego dan mee. Voor mij is een vak net zo intiem en privé als seks. Natuurlijk, wanneer je je vrienden in het weekend in de kroeg ontmoet, wil je een paar geweldige dingen vertellen, maar als je 's nachts met je vriendin bent, wil je zeker niet dat al je vrienden om je heen staan ​​te kijken. Dit verbetert de ervaring niet. Stel je voor dat je dingen zou horen als: "Doe het iets sneller. Nee, een beetje langzamer. Sla linksaf. Rechts. Enzovoort. "

Dat maakt de ervaring zelf niet waardevoller. Daarom is handelen heel intiem. Evenzo denk ik dat het absoluut noodzakelijk is om altijd een stop te gebruiken. Ik heb altijd een maximumbedrag dat ik bereid ben te verliezen. En als ik zes procent verloren ben met mijn account, stop ik een maand met handelen. Het is alsof ik een einde maak aan mezelf. We gaan allemaal door fasen waarin we helemaal hot zijn en alles wat we aanraken verandert in goud. En er zijn andere fasen waarin alles wat we aanraken verandert in iets heel anders. Zes procent verlies is een teken dat het niet goed gaat. We denken misschien dat we slim zijn, maar de markt zegt duidelijk nee. Het is een oud herenspel. Er zijn slechts enkele briljante handelaren. Het is niet zoals in de natuurkunde. Als je geen genie bent, als je 22 jaar oud bent, word je er nooit een. Handelen is een spel voor ouderen. Het vergt geduld, aandacht, mindfulness - en alles wat je hoeft te doen is overleven. Als je lang genoeg overleeft, word je ook goed. Ik ben alles meer dan eens kwijt. Ik wist gewoon niet wat ik deed.

Natuurlijk, maar ik denk dat het toen veel moeilijker was om goed te leren traden en door te gaan met trainen. Dat gezegd hebbende, heb ik er nooit aan getwijfeld toen ik aan mezelf begon. Ik dacht dat ik bijzonder getalenteerd was en het kwam niet in me op om een ​​boek of tijdschrift te lezen.

Dr. Alexander Elder: Ik had een goede vriend die begon met handelen. Het ging op en neer. Toen werd hij echt goed. Er is één ding dat ik aan al mijn studenten uitleg. Er is een verborgen vergoeding: voor elke $ 100.000 die je na de les wint, moet je me een biertje geven. Ik duw ze alleen omdat ik echt mijn bier wil. Dan krijg ik het af en toe. Maar deze jongen miste nipt het eerste biertje. Hij kwam tot 98.000, en vanaf dat moment werd hij arrogant. Hij dacht dat hij wist wat hij deed. Zijn familie gaf hem geld om te beheren. Nadat hij al zijn eigen geld verloren had, gebruikte hij zijn familiefortuin om de kost te verdienen. Dus eigenlijk heeft hij zijn familie gestolen. Daarna verbrak ik het contact met hem volledig. Het is verdomd gevaarlijk als je denkt te weten wat je doet. Ik had deze geweldige ervaring twee jaar geleden. Ik ontmoet soms de directeur van de school waar mijn kinderen naartoe gingen. Ik was eens met hem aan het eten en we waren het er allemaal over eens dat de enige twee vakken die absoluut op school moeten worden onderwezen, zijn: geld en menselijke relaties. Al het andere is optioneel. Hij vroeg me of ik geen trading wilde aanleren. Dus ging ik naar deze school en gaf ik een jaar lang les in de handel. Met echt geld. Ik stelde voor een kleine account te openen met $ 20.000.

Hoe oud waren deze kinderen?

Dr. Alexander Elder: De jongste was 15, de oudste 18. Eerst kregen ze een beetje theorie en toen begonnen we. Ik zei dat als ik alleen op mijn rekening handelde en geld verloor, dat alleen mijn probleem zou zijn. Maar als we zouden slagen, zou ik de winst onder de klassengemeenschap verdelen. Toen ik het account instelde, realiseerde ik me echter dat ik geen 20.000 kon verhandelen. Dat was niet genoeg. Dus ik heb $ 40.000 gestort. Vervolgens stel ik bijvoorbeeld de regel dat het maximale handelsrisico één procent is. Dus de kinderen konden in het begin $ 400 per transactie riskeren. Ze besloten toen om Nokia te kopen. Ze hadden allemaal Nokia-telefoons, dus wilden ze in Nokia investeren. We hebben de grafiek bekeken toen de prijs rond de $ 18 lag. We spraken over koersdoel en stop en besloten dat als de prijs daalde naar $ 16,50 we eruit zouden komen. Fijn. Dus hoeveel aandelen mochten we kopen? Ons risico per aandeel was $ 1,50, het maximale risico was 400 - ongeveer 250 individuele aandelen. Dus vanaf het begin kregen deze kinderen een goed idee van risicobeheersing. Toen gebeurde er iets grappig. Onze eerste transactie mislukte. Alle kinderen zaten daar en maakten lange gezichten. Ik maakte hen duidelijk dat ze veel geluk hadden.

Hoe is het afgelopen? Kun je hen enthousiast maken over traden?

Dr. Alexander Elder: Het was interessant. Ik gooide er twee uit de klas. Aan het begin van het schooljaar legde ik hen uit dat het hard werken zou zijn en dat niet iedereen tot het einde door zou kunnen gaan. Omdat ze niet attent genoeg waren, heb ik deze twee eruit geschopt. We hadden echter ook twee die erg goed waren. Beide zouden het heel goed hebben gedaan, maar één was er nauwelijks in geïnteresseerd. Hij had uitnodigingen van Harvard en MIT, maar het enige waar hij om gaf, was slapen met zijn vriendin. Hij was niet geïnteresseerd in handelen. Een geweldige jongen, maar het kon hem gewoon niets schelen. Al met al was het nog steeds geweldig. Uiteindelijk kwam ik er zelfs achter dat ik veel meer aandacht besteedde aan onze $ 40.000 mini-account dan aan mijn eigen tradingaccount. Ik wilde echt winst maken.

Heeft het gewerkt Heb je winst gemaakt?

Dr. Alexander Elder: Ja, dat hebben we.

Gefeliciteerd. Denkt u dat u een bepaald basiskennis van de beurzen nodig hebt?

Dr. Alexander Elder: Dat heb je nodig. Je hebt een concept nodig. Als je een zeeman bent, moet je een basiskennis van het weer hebben. Kijk maar uit het raam! Je moet een beetje bekend zijn met de zon, wind, ochtend en avond enzovoort. Maar de markt is complex. Het is zo groot als medische wetenschap. Als ik medische wetenschappen doceer, zeg ik altijd dat je er nooit alles van kunt weten. Je kunt niet tegelijkertijd chirurg, dermatoloog en psychiater zijn. Je kunt er één, misschien twee kiezen en er dan echt goed in worden. Je moet vanaf het begin weten waar je terecht kunt om antwoorden op open vragen te vinden. Mij ​​wordt soms gevraagd naar fundamentele analyse. Maar ik kan het niet. Ik begrijp het niet. Dat is mijn zwakte. Daar ben ik niet trots op, maar ik ben me ervan bewust. Als ik een fundamentele vraag heb, moet ik iemand vinden die deze kan beantwoorden. Ik kan er zelf geen antwoord op geven.

U heeft dus alleen technische criteria?

Dr. Alexander Elder: Nou, ik let al op. Als je me zou vragen naar opties en complexe optiestrategieën, zou ik er echt niet veel over kunnen zeggen. Je moet een kleine specialiteit vinden en er dan echt goed in worden.

Waar komt de winst dan vandaan?

Dr. Alexander Elder: Nou, van andere traders! Je neemt het geld van andere jongens. En de andere jongens willen je geld.

Dus is het een zero-sum game?

Dr. Alexander Elder: Nee, dat is het zeker niet. Er gelden kosten voor elke transactie. Daarom is handelen zo moeilijk. Het is duur. In mijn eerste boek is er een nummer dat ik persoonlijk als het schandaligste nummer in het hele boek beschouw, zelfs als het nauwelijks iemand interesseerde. Het ging om de impact van deze kosten op de algehele prestaties. Ik schatte het toen op 25 procent van de winst. Stel je dat eens voor! Als handelen een zero-sum gamel zou zijn, zouden uw prestaties een volle 25 procent hoger zijn.

Wat zijn in uw ogen de zaken die elke succesvolle handelaar nodig heeft? Hoeveel jaar ervaring? Hoeveel geld op de rekening? Welk platform?

Dr. Alexander Elder: Dat hangt ervan af. Het hangt ervan af hoeveel geld je nodig hebt. Heeft u $ 30.000 per jaar nodig? 100.000? Een kwart miljoen? En welke prestaties? George Soros doet misschien 30 procent per jaar. Ben jij beter dan George Soros? Misschien wel, met een klein account is dit heel goed mogelijk.

U zei dat u uw gehele account beheert als een hedgefonds. Wat betekent dat precies?

Dr. Alexander Elder: Nou, ik heb zowel lange als korte posities!

Is dat de enige regel?

Dr. Alexander Elder: Er zijn veel regels. Ik wil graag aan beide kanten in positie zijn, want als er iets onvoorziens gebeurt, zal ik nooit op het verkeerde been worden gezet. Als Iran een atoombom ontwikkelt en de markten instorten, zou ik gewoon een paar shortposities willen hebben. Stel je voor dat als de Iraanse president aankondigde dat hij besneden is en bekeerd wilde worden tot het jodendom, de markt 500 punten zou kunnen stijgen. Dan zou ik graag een paar longposities willen hebben, hoewel ik er nu niet vanuit ga dat dit zeer waarschijnlijk is. Slechte gebeurtenissen zijn veel waarschijnlijker dan goede gebeurtenissen.

Kun je ons nog een trade laten zien?

Dr. Alexander Elder: OK. Bekijk foto 3. Deze grafiek toont een volledige trade met JetBlue, misschien wel de best beheerde Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Ik kocht een beetje vroeg nadat het aandeel de low opnieuw had getest en begon te stijgen. Toen stapte ik uit nadat de koers verticaal was gestegen en explodeerde over de bovenste kanaallijn. Een serieuze trader probeert nooit het absolute hoog of laag aan te tikken. Er is genoeg geld in het midden van elke koersbeweging.

Je bent een expert in psychiatrie. Hoe heeft dat u geholpen een succesvolle handelaar te worden?

Dr. Alexander Elder: Psychiatrie en handel zijn ongeveer hetzelfde. Het gaat over de realiteit. Mensen hebben nerveuze kwalen, mentale kwalen, denk erover na. Stop met piekeren! Leef je leven! Doe wat je leuk vindt. Psychiatrie en een gezond leven gaan over de realiteit.
Leef gewoon, wat dat ook betekent. Het maakt niet uit wat u denkt en in welke richting de markten zich nu bewegen. Als je het fout hebt, waar ga je dan heen? Dat is de vraag! Het gaat om een realistische levensstijl.

Betekent de realiteit dus dat dingen worden geaccepteerd zoals ze zijn?

Dr. Alexander Elder: Ja. Realiteit betekent kijken naar een stijgende kapitaalcurve. Wanneer uw kapitaalcurve stijgt, bent u een realist. Als het valt, een idealist.

Bedankt voor dit geweldige interview.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

Copyright 2022. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top