U bent hier

De WL Bars en trader Wim Lievens

Trader Wim Lievens ontwierp de WL Bars samen met het team van broker WH SelfInvest. Zoals range bars of renko grafieken is het belangrijkste objectief van de WL Bars om enkel en alleen prijsbewegingen te tonen. Als de koers weinig of niet beweegt, wordt er niets getekend in de grafiek.

In de trading platformen Metatrader en Prorealtime moet je voor WL Bars (veel) betalen. In het NanoTrader trading platform zijn WL Bars GRATIS.

Probeer de WL Bars in de gratis NanoTrader demo


De WL Bars

Beweging, beweging, beweging

Traders kunnen alleen winst maken als de koers van het instrument dat ze gekocht hebben stijgt (of daalt). Als de koers zijwaarts evolueert, is dit niet meer dan trappelen ter plaatse. Wanneer de markt ter plaatse trappelt, wordt er niets getekend in de WL Bars grafieken. Andere voorbeelden van dit zelfde concept zijn range bars, renko grafieken en heikin ashi grafieken.

Met WL Bars ziet de trader onmiddellijk wanneer de koers beweegt. De trader ziet ook in één oogopslag de relatieve grootte van de koersbewegingen. De snelheid van bewegingen is ook meteen duidelijk.

Dit voorbeeld toont de WL Bars. Merk op dat in tegenstelling tot een gewone grafiek de X-as (tijd) onregelmatig is. Dit is logisch. Er wordt niets getekend wanneer de koers weinig beweegt. Begint de koers te klimmen of te dalen, dan groeit de grafiek. Je ziet, bijvoorbeeld, dat er veel bars getekend werden rond 14u30. De daling die begon om 12u02 duurde daarentegen een klein uurtje.

De WL Bars in het trading platform.

WL Bars en indicatoren

Zoals bij andere grafieken is het aangeraden om technische analyse indicatoren aan de grafieken toe te voegen. Alle indicatoren kunnen aan WL Bars grafieken toegevoegd worden.

Wim Lievens voegt zelf meestal zijn eigen Superfive systeem toe aan de bars.

Dit voorbeeld toont het Wim Lievens Superfive systeem in combinatie met de WL Bars.

WL Bars met Superfive in combinatie.

Dit voorbeeld toont een trader die de WL Bars in Bollinger banden analyseert.

Technische analyse indicatoren op de WL Bars.

PROBEER deze gratis trading demo

WL Bars in Metatrader en Prorealtime

In deze platformen zijn WL Bars alleen beschikbaar tegen betaling. Het is ook niet mogelijk om indicatoren of andere tools aan de WL Bars grafieken toe te voegen. Ook het Superfive systeem of andere strategieën kunnen niet op de grafieken ingezet worden. Het is dus eerder een kale bedoening in deze platformen.

WL Bars in NanoTrader

De WL Bars in NanoTrader zijn GRATIS. Traders kunnen alle technische analyse indicatoren op de WL Bars loslaten. De bars kunnen ook gebruikt worden voor automatische orders.

Alle trading systemen van Wim Lievens kunnen in de NanoTrader toegepast worden. In de realiteit is NanoTrader het enige platform waarmee je kunt traden zoals deze Belgische trader. Waarom? Deze trader werkt met drie of vier koersdoelen op dezelfde open positie. Hij werkt ook met meerdere stop loss orders. NanoTrader is het enige platform ter wereld dat meer dan twee koersdoel orders (idem voor stops) op dezelfde positie kan beheren.

Praktisch

Je kunt de WL Bars vinden op twee plaatsen in NanoTrader. In de folder klantenvoorstellen en - de meest eenvoudige manier - in het drop down menu 'soorten grafieken' boven elke grafiek.


Lees ook...


 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top