U bent hier

De ROC indicator in 2 minuten uitgelegd

Voluit is de naam van deze technische analyse indicator Price Rate Of Change. Meestal wordt de afkorting ROC gebruikt. De ROC is een percentage. Het is het prijsverschil in percent tussen de koers op dit moment en de koers n periodes terug. Het is fair te schrijven dat de ROC geen plaats heeft in de categorie van de top techische analyse indicatoren.


De ROC indicator

De ROC is een precentage. Als het verschil positief is, staat de ROC boven nul. Als het verschil negatief is, staat de ROC onder nul. De ROC wordt een separate grafiek onder de hoofdgrafiek getoond.

Een positieve ROC betekent dat de markt stijgt. De koers nu is hoger dan de koers in het verleden.

Dit voorbeeld toont de ROC indicator onder de hoofdgrafiek.

Traden met de ROC indicator.

Hoe gebruiken traders de ROC

Traders gebruiken  de ROC op drie manieren.

1) ROC en nullijn kruisingen. Als de ROC de nulllijn naar boven snijdt, is dit een indicatie dat de trend gaat veranderen. Dit wordt niet als een koopsignaal gebruikt.

2) De ROC draait. De ROC gaat altijd open en neer. Traders kijken aan welke percentage de ROC de gewoonte heeft van te draaien. Dit percentage verschilt van instrument tot instrument. Deze draai momenten worden gebruikt om posities te openen. In dit voorbeeld heeft het instrument de tendens te draaien wanneer 30% tot 40% bereikt wordt.

Traden met de ROC indicator.

3) Divergentie tussen de ROC en de prijs. Divergenties zijn zwakke signalen. Kortom, deze informatie mag je vergeten.

Is de ROC een goede indicator?

De ROC is zeker niet de meest populaire indicator. Een bijkomende bevestiging van een (komende) verandering in trend is waar hij het best voor gebruikt kan worden. Als bron van handelssignalen, zeker alleen, is deze indicator eerder te vermijden.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top