U bent hier

De MACD kruising omhoog in 2 minuten uitgelegd

De MACD (Moving Average Convergence and Divergence) is een technische analyse indicator. Deze indicator wordt gebruikt om de richting en de kracht (het momentum) van de beurs of een financieel instrument te bepalen. De MACD wordt berekend op basis van exponentiële voortschrijdende gemiddelden.


De MACD kruising omhoog

De MACD lijn zelf geeft weinig inzicht in de richting en het momentum van de beurs. Daarom wordt er ook een signaallijn berekend. De signaallijn is een gemiddelde van de MACD. Deze lijn is dus minder golvend dan MACD lijn.

Traders worden wakker wanneer de MACD en de signaalllijn kruisen. Een kruising duidt op een verandering in de richting en de trend.

  • De MACD kruising omhoog is een positief signaal, een koopsignaal dus.

Dit voorbeeld toont het aandeel Cisco. Cisco is een grote fabrikant van netwerkapparatuur in San Francisco. Onder de grafiek van het aandeel zie je een MACD kruising omhoog. De rode lijn is de signaallijn. Merk op dat ze minder golvend is dan de zwarte lijn. De zwarte lijn is de MACD. De MACD maakt een kruising omhoog na een dalende trend. Bovendien springen er nog twee andere indicatoren op groen. 

Een MACD kruising omhoog op de beurs.

Bron NanoTrader

Technische analyse

De MACD wordt beschouwd als een goede indicator, vooral als de beurs of het financieel instrument in een trend zit. De MACD kruising omhoog heeft eveneens een degelijke reputatie. Zoals met alle andere technische analyse indicatoren moet de kruising omhoog (a) niet blindweg gebruikt worden en (b) best gecombineerd worden met andere techische analyse elementen en indicatoren.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top