U bent hier

De Fractal Channel indicator

Het Fractal Channel is een eenvoudige maar effectieve indicator voor breakout trading. Het wordt berekend door de bovenste en onderste fractals met elkaar te verbinden. Een fractal is een koersvorming van een oneven aantal staven of kaarsen in de grafiek. Deze koerspunten dienen als korte termijn steun- en weerstandsniveaus die de indicator gebruikt om een koerskanaal te tekenen en break-outs weer te geven.

Voordelen van het Fractal Channel:

  • De Fractal Channel is gemakkelijk te verhandelen.
  • Fractale uitbraken kunnen lange trends detecteren.
  • Het Fractal Channel kan ook gebruikt worden als een trailing stop methode.
  • Het kan worden toegepast op alle financiële instrumenten en op alle niveaus.
  • Het voorziet dagtraders van een voldoende aantal handelssignalen.

DE MOEITE WAARD OM TE WETEN OVER HET FRACTALE KANAAL

Het Fractal Channel gebruikt geen extra variabelen, omdat het de ondersteunings- en weerstandswaarde in real time bepaalt met behulp van zijn eigen algoritme. De enige variabelen die aanpasbaar zijn, zijn de steun- en weerstandskleuren. De standaardinstellingen zijn rood voor de ondersteuning of de onderste kanaalrand en groen voor de weerstand of de bovenste kanaalrand.

Over het algemeen kan worden gezegd dat het Fractal Channel leidt tot betrouwbaardere uitbraken op hogere timeframes, maar deze komen minder vaak voor. Als de trader op een hoger timeframe handelt, zoals op de uur grafiek, moet het kanaal worden bevestigd door een aanvullende technische analyse over een langere periode. In het algemeen moet u de fractale periode verlengen voor kortere tijdsniveaus en verkorten voor langere tijdsniveaus.

WAAR KAN JE DE FRACTAL CHANNEL INDICATOR  IN DE NANOTRADER VINDEN?

Open de grafiek van het financiële instrument dat u wilt verhandelen. Selecteer de studie Fractal Channel in de map WHS Proposals. Het kanaal wordt automatisch in de grafiek getekend.

TRADEN MET HET FRACTALE KANAAL

Dankzij het Fractal Channel heeft de trader een ongecompliceerde trading setup die hem voldoende koop- en short sell signalen geeft. Hij kan het kanaal "naakt" verhandelen, d.w.z. zonder extra hulpmiddelen, of het combineren met een gebruikelijke technische analyse of een andere indicator. Om de signalen visueel in de grafiek te zien, hoeft hij alleen maar de metasentimentor in de NanoTrader toe te voegen. Hij kan de Auto Order voor automatische handel activeren.

Afbeelding 1: Koop signaal met het Fractal Channel, Mini-Dax-Future, 5-minuten grafiek.

De fractal channel indicator genereerde een koopsignaal in de Mini Dax future op 26 augustus 2019 om 17:05, na een uitbraak boven het vorige fractal patroon (groene pijl op de grafiek). De handelaar was in staat om long te gaan aan een koers van 11.630 punten. De steun van de onderste kanaallijn (rode lijn) op de grafiek hielp langer in de handel te blijven. Rond 18.30 uur werd de trade gesloten aan een koers van 11.670 punten. Deze trade resulteerde in een winst van 40 Mini DAX-punten of 200 euro per verhandeld contract.

Afbeelding 2: Verkoopsignaal met het Fractal Channel, Mini-Dax-Future, 1 minuut-diagram.

De trader ontving een kort signaal (rode pijl omhoog) aan een koers van 11.662 punten op 28 augustus 2019 om 12:12 uur op de minuten grafiek. Tegen 12:21 kon hij de trade afsluiten tegen een koers van 11.630 punten dankzij de fractal channel indicator. Dit was een snelle winst, die in totaal 32 punten of 160 euro per verhandeld contract opleverde.

CONCLUSIE

De Fractal Channel indicator is een eenvoudig maar effectief instrument dat traders kunnen gebruiken voor hun dagelijkse handelsbeslissingen. Deze tool is vooral nuttig voor traders die graag traden in uitbraken. Omdat de tool gebaseerd is op een intern algoritme, kan de trader zijn signalen van het kanaal krijgen zonder extra tools. Het instrument biedt de trader ook goede instappunten voor het instellen van de stop-loss orders. Dit betekent dat het kanaal ook gebruikt kan worden om het risico te bepalen en dus voor het bepalen van de positiegrootte.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top