U bent hier

De beursintroductie van Porsche

De tijd is rijp. Volkswagen, of beter gezegd de familie Porsche, die VW en Porsche controleert, zal Porsche naar de beurs brengen. Dit geeft Porsche meer vrijheid voor zijn ontwikkeling. Volkswagen zal 49% van de opbrengst van de beursgang uitkeren als speciaal dividend. De deal is zo gestructureerd dat de familie na de IPO beide bedrijven zal blijven controleren.

De beursgang van Porsche

Ondanks de moeilijke omstandigheden kon Porsche meer voertuigen produceren en verkopen. Over de waarde van Porsche lopen de meningen uiteen. Momenteel lopen de ramingen voor beursintroducties uiteen van 85 miljard tot 44 miljard dollar. De marktomstandigheden zijn niet ideaal voor een beursgang en het valt nog te bezien wat er daadwerkelijk zal gebeuren. De familie heeft andere overwegingen dan een institutionele belegger. De kans dat ze de beursgang doen is zeer reëel.

Interessant is dat bij waarderingen van rond de 80 miljard, Porsche evenveel waard zou zijn als Volkswagen, waar het nu in zit. Porsche levert maar 3% van alle voertuigen, maar is goed voor meer dan 20% van de Volkswagen winst.

Aanbevolen

De medewerkers van FREESTOXX hebben een grondig artikel geschreven over de beursgang van Porsche. 

>> Lees dit uitstekende artikel

De IPO van Porsche.

 

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top