U bent hier

Creatieve trader John F.Carter

Trader en fondsmanager John F. Carter is de auteur van het boek 'Mastering the trade'. Het beschrijft technieken voor het intraday traden. Sommige strategieën van John F. Carter zijn opgenomen in de NanoTrader.

Gratis beschikbaar bij John F. Carter op het NanoTrader-handelsplatform

DE 21:52 TRADINGSTRATEGIE
De 21:52-strategie werd ontwikkeld door de trader en auteur John F. Carter in zijn boek "Mastering the trade". Deze dagtradingstrategie is gericht op marktgebeurtenissen in de laatste 45 minuten van de handel op de Amerikaanse markten.

21.30 uur is algemeen bekend als een belangrijk punt in de late handel. De strategie wordt voornamelijk toegepast op de twee grootste Amerikaanse beursindexen (Dow Jones en S&P 500). Dit gebeurt precies om 21:52 CET. Een eenvoudige handelsstrategie die probeert te profiteren van het irrationele handelsgedrag na de sleuteltijd om 21.30 uur.

Dit voorbeeld van de S&P 500 toont een koopsignaal.

DE ERVARING VAN EEN DESKUNDIGE ...

"Vanwege de beperkte gegevens konden we de 21:52-strategie slechts in zeer beperkte mate testen. Houd er rekening mee dat Carter zijn boek in 2005 heeft gepubliceerd. Dit is een halve eeuwigheid in de handelswereld. Het is mogelijk dat de strategie werkte goed aan het begin van het millennium, maar het is ook denkbaar dat de sterke toename van algoritmen in trading verhindert dat deze strategie goed werkt, maar wat je ervan kunt leren is om marktpartijen op de voet te volgen en ervan te profiteren om ze te verslaan. "

DE LOHP (SHORT VERKOOP) EN HOLP (KOPEN) TRADINGSTRATEGIEËN

a. LOHP staat voor "Low of the High Period". Nogal een moeilijke naam voor een eenvoudige strategie. Hier zijn de nodige criteria voor het creëren van een kort signaal.

1: Zoek de slotkoers die de hoogste slotkoers over 20 periodes is.

2: Identificeer de bar met de hoogste piek van de afgelopen 20 periodes. Dit is vaak, maar niet altijd, de laatste bar.

3: Identificeer het dieptepunt van deze bar. Open vervolgens een shortpositie na de eerste slotkoers die onder dit laag punt opgetekend wordt..

John F. Carter past deze strategie toe op alle instrumenten. Hij handelt meestal op basis van een daggrafiek. Desondanks kan de strategie worden gebruikt voor alle timeframes, inclusief kleinere tijdvensters zoals 60 'of 30' minuten voor intraday-handel.

De LOHP-strategie gebruikt alleen een stop en geen koersdoel.

 

1: De stop wordt ingesteld op de hoogte van de bar die de hoogste hooge koers van de 20 periodes had gevormd (1).

2: Als de positie twee periodes later nog steeds open is, wordt de stop naar de hoogte van de voorlaatste bar (2) gesleept.

b. HOLP staat voor "Hoog van de lage periode". Het is de spiegelstrategie van de LOHP-strategie.

De volgende voorbeelden tonen de goede resultaten die met deze strategieën kunnen worden bereikt als de juiste strategie wordt gebruikt in de juiste markttrend!

Deze screenshot toont de HOLP-inkoopstrategie in een bullmarkt. Het resultaat is goed.

Deze screenshot toont de LOHP short selling-strategie in dezelfde bullmarkt als hierboven. Het resultaat is logisch gezien geen goed resultaat.

DE ERVARING VAN EEN DESKUNDIGE ...

"De HOLP-strategie van John F. Carter is het meest effectief als de trader erin slaagt deze" op het juiste moment "te gebruiken. Maar dit staat nu bekend als een van de problemen op de beurs: herkennen wanneer een trend begint en wanneer dit is afgelopen of wordt gecorrigeerd, Carter laat dit helaas aan de trader over om erachter te komen.

Een trader die tegelijkertijd met deze aanpak verschillende markten volgt, kan mogelijk filteren welke markt de beste kans heeft. In combinatie met de analoge LOHP-strategie voor bearmarkten zou misschien een winstgevende algemene strategie kunnen worden ontwikkeld. Maar er zijn veel tests voor nodig. Carter's strategieën zijn daarom niet de beste voor beginners. "

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top