U bent hier

Bullish kaarspatronen – Wanneer draait de beurs?

Technische analyse omkeer patronen.

Technische analyse fans gebruiken bullish reversal patronen (bullish omkeer patronen) om in te schatten wanneer een dalende markt draait een rally begint. Deze kaarsen verschijnen meestal op twee plaatsen: op de bodem van een downtrend, of in een periode van consolidatie kort na een downtrend. Deze tekst toont enkele voorbeelden maar er zijn er nog meer.

Zoals altijd moet het patroon bevestigt worden voor je het kan traden. Een eenvoudige bevestiging is natuurlijk even wachten en zien of er zich daadwerkelijk een rally begint te vormen. Dat kan zijn in de vorm van een bullish groene candlestick, of wanneer de markt door een weerstandsniveau of een trendlijn breekt.

In het NanoTrader platform kunnen deze kaarspatronen gevonden worden. Orders kunnen zelfs automatisch geplaatst worden.

 


Bullish reversal kaarspatronen

Het Hammer (hamer) kaarspatroon

Een hammer is een enkelvoudig kaarspatroon dat bestaat uit een korte body met een lange onderste wiek, en weinig tot geen bovenste wiek. Het wordt gezien als een teken van een nakende opwaartse ommekeer - wat betekent dat als je er een ziet tijdens een neerwaartse trend, de markt op het punt zou kunnen staan om terug te stijgen.

De hammer is een zeer goed maar relatief zeldzaam kaarspatroon. In de gratis SignalRadar module van het NanoTrader platform is er een speciale tabel die hammer kaarspatronen en hun resultaten toont met live trades. Zeer interessant.

Het hammer (hamer) kaarspatroon in technische analyse.

De logica achter dit patroon is dat de verkopers de prijs naar nieuwe dieptepunten duwden tijdens de beursdag, maar het daar niet konden houden. De kopers waren actief en de markt sluit uiteindelijk dicht bij de openingsprijs. Als een hammer rood is, dan sloot de markt iets onder de openingsprijs. Als de hammer groen is, dan sloot hij boven de openingsprijs. De groene hammer betekent dat het signaal als sterker wordt gezien. 

De wiek moet minstens drie of vier keer langer zijn dan het lichaam van de kaars.

Het Inverse Hammer (omgekeerde hamer) kaarspatroon

Een inverse hammer is een kaars die lijkt op een hamer die op zijn kop staat.

Het Inverse Hammer kaarspatroon in technische analyse.

De logica is omgekeerd dan die van de hammer. De kopers namen aanvankelijk de overhand in de beursdag en duwden de prijs omhoog na een dalende trend. De stijging verloor echter kracht en de verkopers zorgden ervoor dat de markt ongeveer sloot waar zij opende. De verkopers waren echter niet talrijk genoeg zodat de downtrend stopte. Dit is een teken dat de markt zou kunnen draaien.

Het Tweezer Bottoms (schaar bodem) koerspatroon

Het tweezer bottoms koerspatroon bestaat uit twee kaarsen die identiek lijken, behalve dat de eerste rood is en de tweede groen. Beide hebben idealiter een kort lichaam en een lange wiek onderaan.

Tweezer bottoms koerspatroon.

De twee wieken onderaan geven aan dat verkopers in elke beursdag probeerden de prijs lager te drijven. Maar beide keren verschenen er voldoende kopers om het tij te keren. In de tweede beursdag, overwon het bullish sentiment het bearish sentiment en sloot de beurs boven haar openingskoers. Tweezer bodems zijn gemakkelijk te herkennen. Ze komen echter niet zo vaak voor.

Het Morning Star koerspatroon

In een morning star toont een combinatie van drie kaarsen een vrij duidelijke verschuiving in het sentiment van bearish naar bullish aan.

  1. De eerste, een lange rode kaars, toont dat een duidelijke, dalende beursdag in een dalende trend.
  2. De tweede, een rode kaars met een kleine lichaam, toont dat er besluiteloosheid ontstaat in de markt. Deze besluitloosheid ondermijnt de dalende trend.
  3. De derde, is een lange, groene kaars, die toont dat de markt draait.

Het Morning Star koerspatroon.

De belangrijkste kaars hier is de kaars in het midden. Dit is een indicatie dat de neerwaartse trend ten einde loopt. Als de middelste kaars een doji is, dan wordt het signaal als nog sterker gezien.

Om te checken dat je een morning star hebt, controleer of de derde candlestick de middenkoers van de eerste kruist.

Het Three White Soldiers koerspatroon

Hetthree white soldiers koerspatroon verschijnt na een scherpe neerwaartse trend. Technische traders geloven dat het één van de sterkste aanwijzingen biedt dat een ommekeer heeft plaatsgevonden!

Het patroon bestaat uit drie groene kaarsen, die volgen op een lange rode kaars in een dalende trend. De eerste groene kaars moet sluiten op ongeveer 50% van de range van de vorige kaars. De tweede zou moeten sluiten boven de opening van de rode sessie. De derde is een lange groene kaars, die aanduidt dat een uptrend nu goed op weg is.

Het three white soldiers koerspatroon.

Elk van de groene "soldaten" moet een langer lichaam hebben dan de vorige. Dit geeft duidelijk aan dat het momentum bij de kopers ligt.


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top