U bent hier

Brokervergelijk - Aandelen kopen zonder commissies met Freestoxx

Aandelen kopen zonder commissies te betalen? Dat kan met neobroker Freestoxx. In deze advertorial worden enkele sleutelpunten van het Freestoxx aanbod met dat van andere brokers vergeleken. Een korte samenvatting aan het einde vat alles netjes samen. Het aanbod kan met een gratis trading app demo getest worden.

Hoe verdienen ze dan geld?

Een veelgestelde vraag is: als ze geen commissie aanrekenen, hoe verdienen ze dan geld?

De Freestoxx formule is duidelijk. De commissie is zero, maar dat wil niet zeggen dat alles gratis is. Het is eerder een Ryanair model: de commissie is gratis en als je bijkomende diensten wilt, dan moet je voor deze diensten betalen. Deze broker is daar heel transparant in. Je kunt namelijk netjes een mooie prijslijst vinden op de website.

Een voorbeeld is het Full Services pakket. Dit pakket kost 9,99 € per maand. Voor dit bedrag krijg je extra diensten zoals real-time koersen, de mogelijkheid om een hefboom te gebruiken, een korting op de margin en een permanente demo rekening.

Orderuitvoering

Het zeer goede nieuws is dat Freestoxx de orders uitvoert aan de best beschikbare koers. Ze volgen daarbij de hoofdregel van Amerikaanse beurswaakhond, die stelt dat de klant altijd de best beschikbare marktprijs moet krijgen. Waar de plaats van uitvoering is en of dit één of meer plaatsen zijn, is de verantwoordelijkheid van de broker, maar de klant moet de beste prijs krijgen.

Freestoxx staat daarmee een lengte voor. De meeste andere brokers die zero-commissie aanbiedingen hebben, werken met een model van spread-verhoging. D.w.z. dat ze de orders naar één market maker op één beurs sturen. Deze market maker verhoogt de marktprijs. Je betaalt dus meer voor je aandelen als je ze koopt en je krijgt er minder voor wanneer je ze verkoopt. Zo stuurt Trade Republic, bijvoorbeeld, zijn orders naar de beurs van Hamburg. Daar verhoogt een market maker de spread op de aandelen voor deze orders. Na uitvoering ontvangt Trader Republic een deel van dit 'extraatje'.

Spread-verhoging, zoals toegepast door Trade Republic, is te mijden. Niet alleen hang je af van hun market maker in Hamburg om je order uit te voeren, maar de hogere kost, doet het voordeel van zero-commissie teniet. Zo werden 4000 klachten neergelegd tegen deze market maker toen hij stopte met het uitvoeren van de Trade Republic orders op het aandeel Gamestop.

Er zit dus bij de orderuitvoering geen addertje onder het gras bij Freestoxx. De orders worden uitgevoerd aan de beste beurskoers beschikbaar op alle plaatsen waar het order uitgevoerd kan worden.

Geld wisselen

Een aandachtspunt bij het (ver)kopen van Amerikaanse aandelen zijn de eventuele kosten voor het omwisselen van EUR in USD of omgekeerd. Degiro, bijvoorbeeld, rekent elke keer 0,25% aan. Als je rekening in EUR is, betaal je dus 0,50% in en uit op de grootte van je order. Geen ordercommissie, maar wel een wisselcommissie. Freestoxx heeft dit niet.

Gratis real-time beurskoersen

Freestoxx geeft gratis real-time koers. Er is echter een kleine nuance. Je moet één order per maand uitvoeren. Anders worden de quotes aangerekend. Gegeven dat een order uitvoeren niets kost, kun je zeggen dat de real-time koers gratis zijn. Als het Full Services pakket kocht, dan speelt het geen rol of je een order plaatst of niet.

Aandelen kopen zonder commissies te betalen.

Freestoxx kort samengevat

  • Je betaalt geen ordercommissie, maar wie bijkomende diensten wilt, moet hiervoor betalen (prijslijst).
  • Orders worden uitgevoerd aan de beurskoers volgens de regels van de Amerikaanse beurswaakhond.
  • Je moet minsten één order uitvoeren per maand om gratis real-time koersen te hebben.
  • Service in het Nederlands.

Probeer de GRATIS Freestoxx trading app demo


Traders lezen ook


Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top