U bent hier

Aandelen die dividenden betalen

Dividenden maken deel uit van het rendement van de belegger. Er is echter een groot verschil tussen aandelen in het betalen van dividenden. Het zijn vooral aandelen die een competitief voordeel hebben uitgebouwd, die dividenden betalen. Aandelen zoals start-ups, groeiaandelen, research aandelen betalen meestal weinig of geen dividenden.

Selectie dividend aandelen

Hoog dividend, goed aandeel?

Het is niet omdat een aandeel een hoog dividend betaalt, dat het een goede belegging is. Verschillende andere criteria moeten mee bekeken worden. Groeit het dividend met regelmaat? Hoe groeit de winst? Hoe groot is het dividende versus de koers van het aandeel? Hier, bij broker FREESTOXX, kun je een lijst van dividend aandelen vinden die aan 10 criteria voldoen.

Aandelen met een dividend.

Verder komen hier ook andere onderwerpen aan bod zoals dividend rendement, ex-dividend en competitieve voordelen die typisch zijn voor aandelen die met regelmaat een degelijk dividend betalen.

Veel bedrijven kopen ook eigen aandelen in, meestal op de beurs. Dit wordt als alternatief voor een dividend gezien.

Bij broker FREESTOXX kun je aandelen kopen zonder commissie te betalen. Automatisch is je rendement dus hoger.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Gratis demo

Test NanoTrader I Test TradingView I Test de mobiele platformen. Alle voor CFD-Forex & Futures

Trading videos

Charting, automatisch traden, backtesting... bekijk deze video's en word een platform kampioen.

De spectaculaire SignalRadar

SignalRadar toont live trades uitgevoerd door verschillende trading strategieën.

Meer ...

CFD's zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 66% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe CFD's werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.


Futures zijn complexe instrumenten onderworpen aan onvoorspelbare koersschommelingen. Het zijn financiële instrumenten die de belegger de mogelijkheid bieden eventueel te werken met een hefboom. Indien u beslist een hefboom te gebruiken bestaat er een risico dat uw verlies groter is dan de waarde van uw rekening.


Beleggingen in digitale activa worden beschouwd als zeer volatiele beleggingen. Ze zijn onderhevig aan hoge volatiliteit en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor alle beleggers. Elke belegger moet zorgvuldig, en eventueel met extern advies, nagaan of digitale activa voor hem geschikt zijn.


Geteste en in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Elke belegger moet zich ervan vergewissen, indien mogelijk met de hulp van een adviseur, of de Investui dienst geschikt is voor zijn persoonlijke situatie. Alle beleggingen houden een aanzienlijk risico in. Er is geen garantie op winst


Copyright 2024. WH SelfInvest N.V., Rue du Puits Romain 33, 8070 Luxemburg-Bertrange, Luxemburg

Back to Top