U bent hier

Pivot punten in valutahandel

Pivot punten zijn gebaseerd op de hoogste prijs (H), de laagste prijs (L) en de slotkoers (C) van de vorige dag. De NanoTrader berekent automatisch dagelijks pivot punten zodra de trader dit instrument heeft geselecteerd. Veel forex traders werken met deze technische analyse tool of voeren hun strategieën uit op basis van pivot punten. De reden is eenvoudig: de draaipunten worden gebruikt door banken en andere institutionele marktpartijen. Sommigen van hen gebruiken zelfs deze draaipunten voor hun eigen handelsbeslissingen. Dit is reden genoeg om met de pivot punt aan de slag te gaan.

Voordelen van de draaifunctie in de NanoTrader:

  • De Nanotrader berekent automatisch de pivot punten voor elke handelsdag.
  • Pivot punten kunnen worden weergegeven als subvensters in de hoofdgrafiek.
  • Pivot punten kunnen individueel worden gevisualiseerd (kleur, stijl, grootte).
  • De handelaar kan kiezen welke van de pivot punten worden weergegeven. Als R3 bijvoorbeeld niet nodig is, kan deze worden weggelaten.

VOORBEELD VAN EEN TRADE MET DRAAIPUNTEN IN EUR/USD

Aan de linkerkant van de 15-minuten grafiek werd de EUR/USD in de vroege ochtend om het pivot punt heen verhandeld (onderste zwarte horizontale lijn). Na de tweede aanraking van de pivot (groene pijl naar links), kon de trader een "long" positie met koersdoel R1 (blauwe horizontale lijn omhoog) innemen. Dit werd ook bereikt om 11.00 uur.

Duidelijk te zien is dat de prijs op die dag vijf keer geprobeerd om de R1 te overwinnen. Omdat dit niet is gelukt, had de trader ruimschoots de gelegenheid om short te gaan op de R1 met een koersdoel. Dit doel werd toen bijna bereikt in de late avond.

Natuurlijk is het niet altijd zo soepel. Als de koers bijvoorbeeld R1 overwint en de koers op R2 of zelfs R3 volgt, moet er een duidelijk bullish momentum worden aangenomen. Het voortijdig innemen van shortposities zou hier eerder tot verliesposities leiden. Als regel geldt dat pivot traders ook hun stops plaatsen bij de volgende lijn. Als je bijvoorbeeld een long positie inneemt bij S1, zal de stop meestal op S2 staan. Het koersdoel zou dan de as zijn. Dit maakt ook het grote voordeel van pivot trading duidelijk: de duidelijke setup biedt precieze specificaties voor de stop-instelling en koersdoelbepaling.

DE PIVOT INDICATOR ALS EEN SENTIMENTINDICATOR VOOR HET MARKTSENTIMENT

In het algemeen wordt een prijs boven de pivot als bullish beschouwd, terwijl een prijs onder de pivot als bearish wordt beschouwd. Als de markt over het pivot punt draait, kan over het algemeen worden gezegd dat het sentiment van de marktpartijen is veranderd van short naar long. Dit is natuurlijk een belangrijke aanwijzing of de handelaar moet kiezen voor koop posities in plaats van short posities.

Deze definitie moet echter niet te ruim worden toegepast. Bij intraday trading kan het zinvol zijn om te kopen op de S1 met een koersdoel als er een duidelijke steun ontstaat op de S1. Elke pivot trader heeft zijn eigen strategieën ontwikkeld over hoe hij de pivot punten het beste kan gebruiken.

WAAR VIND JE DE PIVOTPUNTEN IN DE NANOTRADER?

De indicator kan eenvoudig worden toegevoegd door te klikken op het "Add indicator" icoon in de NanoTrader. Het bovenstaande venster wordt dan geopend. Klik op "Indicatoren" aan de linkerkant en selecteer "Pivot points". Vervolgens kunt u kiezen of u de draaipunten in de master-grafiek of in een sub-venster wilt weergeven.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top