U bent hier

Trader-ondernemer Larry Connors

Larry Connors heeft meer dan 34 jaar directe ervaring in de financiële markten en wordt algemeen beschouwd als een van de toonaangevende professionals in het veld. Hij is de CEO van Connors Global Asset Management LLC. Larry Connors is de auteur van meer dan 20 boeken over marktstrategieën en volatiliteitshandel, waaronder "How Markets Really Work".

Gratis beschikbaar van Larry Connors op het NanoTrader-handelsplatform

DE RSI 2P TRADING STRATEGIE

De RSI-strategie voor twee periodes is gebaseerd op het idee dat de koers terugkeert naar een gemiddelde koers. In het geval van overbought of oververkochte markten verwacht de strategie dat de marktprijs naar een gemiddelde terugkeert. De strategie is kort wanneer de trend negatief is en de markt overbought is. De strategie koopt wanneer de trend positief is en de markt oververkocht is. De strategie is eenvoudig toe te passen op alle financiële instrumenten voor daytrading.

Om te bepalen of de markt zich in een positieve of negatieve trend bevindt, gebruiken we een voortschrijdend gemiddelde (GD) van 200 periodes. Connors gebruikt de 2-periode RSI om overbought en oververkochte situaties te identificeren. Kort samengevat worden signalen gegenereerd door de RSI met 2 periodes en gefilterd door de GD met 200 periodes.

Dit voorbeeld toont verschillende transacties met behulp van de RSI 2P-strategie: drie winnaars, één verliezer en één break-even trade.

Voor daytrading doeleinden kan de strategie worden gebruikt op basis van 30 of 60 minuten. Connors maakt ook gebruik van de strategie voor swing trading (posities die meerdere dagen duren). In dit geval opent hij de posities eerder en kort voordat de markt sluit in plaats van de openingskoers de volgende dag.

De ervaring van een expert ...

"RSI 2P van Larry Connors lijkt ons een robuuste strategie die bijzonder goed presteert in valutaparen. We kunnen ons deze strategie heel goed voorstellen als een stabiliserende factor in een algehele portefeuille van verschillende strategieën. De signalen zijn gemakkelijk te begrijpen. We kunnen de RSI 2P-strategie daarom ook aanbevelen aan beginnende daytraders. "

INTERVIEW MET LARRY CONNORS

In deze review vatten we de meest interessante punten uit een interview met Larry Connors kort samen:

 • De Relative Strength Index (RSI) van Welles Wilder is een zeer nuttig concept. Vanuit het oogpunt van Larry Connors is de RSI zelfs de beste indicator voor een periode van twee periodes.
 • Bij het screenen op aandelen met de juiste instellingen is het logisch om penny-aandelen en andere zeer volatiele, onvoorspelbare aandelen te negeren. Bovendien moeten de te verhandelen aandelen voldoende liquide zijn met dienovereenkomstig smalle bid-ask spreads.
 • Als er een duidelijke verkoopdruk is ten opzichte van de slotkoers van gisteren, waarna de koers zich nauwelijks herstelt tot het einde van de handelsdag, kunnen verdere verliezen in de aandelenkoers op de volgende dag worden verwacht. Als er weer een sterke intraday-uitverkoop is, is dit vaak overdreven wanneer de beweging gepaard gaat met paniekverkopen.
 • Systematische trading strategieën zonder stops zijn meestal succesvoller. Uit backtests blijkt duidelijk dat een aandeel gemiddeld vaker omkeert naarmate het verder is gedaald. Veel posities waar de stop zou worden bereikt, worden daarom later winst. Deze verloren winsten wegen zwaarder dan de enkele grote verliezen.
 • Als alternatief kunnen traders met opties werken. Hier is het risico beperkt tot de betaalde premie zodat er een "automatisch" stopverlies is.
 • In plaats van een positie op volledig te openen, kunt u geschaald instappen. Een positie wordt bijvoorbeeld geleidelijk geopend tot 20, 30 en 50 procent. Als alternatief zijn vier stappen van 10, 20, 30 en 40 procent denkbaar. Dit is met name geschikt voor ETF's, omdat er vroeger of later bijna altijd een pullback is. Bij aandelen kan "schalen" echter riskant zijn, omdat u op volledige positiegrootte bent als de koers blijft dalen en de pullback niet uitkomt.
 • Backtests zijn een cruciale basis voor succes. Hun testperiode zou vele jaren moeten duren. Het is belangrijk om de interactie tussen de hit rate en de gemiddelde winsten en verliezen van een handelsstrategie te observeren.
 • De analyse van fundamentele kerncijfers is niet relevant voor kortetermijnhandel.

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

 • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
 • Een permanente real-time demo rekening.
 • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top