U bent hier

De legendarische trader Jesse Livermore

De legendarische trader Jesse Livermore

Jesse Livermore was een trader uit de vroege 20e eeuw. Hij verdiende en verloor verschillende vermogens door actief te beleggen op de beurs. Omdat Livermore de markt nauwgezet bestudeerde, zijn observaties schriftelijk vastlegde en ze definieerde in de vorm van duidelijke regels, is hij vandaag nog steeds een must-read.

Gratis verkrijgbaar van Jesse Livermore in het NanoTrader-handelsplatform

1. OVER HET ONE DAY REVERSAL PATROON

Het One Day Reversal patroon is ontwikkeld door de bekende handelaar Jesse Livermore, die het een zeer betekenisvol signaal vindt.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze koerspatroon gebruikt op daggrafieken. Voor een One Day Reversal long patroon, moet het dieptepunt van de huidige kaars lager zijn dan het dieptepunt van de vorige kaars en de slotkoers boven de slotkoers van de vorige kaars. Voor een een One Day Reversal short patroon, moet de hoogte van de huidige kaars hoger zijn dan de hoogte van de vorige kaars en de slotkoers van de huidige kaars moet ook lager zijn dan de slotkoers van de  vorige kaars.

Jesse Livermore gebruikte vaak de volume-indicator (alleen beschikbaar voor op de beurs verhandelde instrumenten) als bevestiging. Wanneer een omkeersignaal plaatsvindt, moet het volume van de signaalkaars groter zijn dan het volume van de vorige kaars.

Dit voorbeeld toont zowel een short sell-signaal als een buy-signaal. Jesse Livermore geeft de voorkeur aan het short sell-signaal omdat het volume van de signaalkaars hoger is dan het volume van de voorkaars.

2. CITATEN VAN JESSE LIVERMORE

Jesse Livermore was een uitstekende observator van de beurzen. Hij noteerde zijn observaties in notitieboekjes en definieerde duidelijke regels. Zelfs vandaag, meer dan 100 jaar later, zijn sommige van deze observaties nog steeds relevant. Dit voorbeeld toont de conclusies van Livermore voor aandelen die hij short zou verkopen.

 

Dit zijn enkele citaten van Jesse Livermore die nog steeds relevant zijn:

"Er wordt geen geld verdiend door te denken - het geld wordt verdiend door te zitten en te wachten".

“Het spel van speculatie is het meest fascinerende spel ter wereld. Maar het is geen spel voor de domme, de mentaal lui, de persoon met minder emotionele balans of de "snel rijk worden" avonturier. Je zult arm sterven. "

"Verkoop altijd wat u een verlies laat zien en bewaar wat u winst oplevert."

Probeer het NanoTrader trading platform

NanoTrader heeft alles wat traders nodig hebben en is toch gebruiksvriendelijk.

  • Maak uw eigen trading strategieën zonder moeite.
  • Een permanente real-time demo rekening.
  • Geautomatiseerd handelen.

DOWNLOAD EEN GRATIS DEMO

 

Webinars voor actieve beleggers

Meer ...

Copyright 2020. WH Selfinvest N.V., rue Thomas Edison 5, 1445 Strassen, Luxembourg

Back to Top